Hain Gecenin Seyrini Değiştiren O Kahramanlar!

15 Temmuz hain darbe girişimini engellemek için canlarını feda eden kahramanlar hainlere geçit vermeyerek o gecenin seyrini değiştirdiler.

YEREL 15.07.2019 11:39:02 1620 0
Hain Gecenin Seyrini Değiştiren O Kahramanlar!

FETÖ'nün 251 kişiyi şehit ederek hain emellerini gerçekleştirmek istediği darbegirişiminde, yaşananların üzerinden 3 yıl geçti. 

Türk Silahlı Kuvvetlerine sızmış FETÖ mensubu ve bu örgütsel faaliyeti destekleyen 8 binin üzerinde askeri personelin, savaş uçakları da dahil 35 uçağın, 3 geminin, 37 helikopterin, 74'ü tank 246 zırhlı aracın ve 4 bine yakın hafif silahın kullanıldığı darbe girişimi Türkiye Cumhuriyeti tarihine kara bir leke olarak düştü.

O hain gecenin seyrini değiştiren kahramanlar askerler ve vatandaşlarda vardı. Hain gecede canları pahasına darbecilerin ilerlemesine izin vermeyen o kahramanlar halkla birlikte ülkeyi aydınlığa çıkardı. İşte o kahramanlar;

*Ömer Halis Demir

Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir, 15 Temmuz gecesi verdiği mücadeleyle Türk milletinin kahramanı oldu. Özel Kuvvetler Komutanlığı'nı ele geçirmeyi düşünen hainlere geçit vermedi. Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı'nın emriyle darbeci Tuğgeneral Semih Terzi'yi Komutanlığı vermemek için öldüren Halisdemir, darbeci askerlerin açtığı ateş sonucu şehit oldu.

*Halit Yaşar Mine

15 Temmuz gecesinin kahramanlarından biri de Halit Yaşar Mine'ydi. O gece şehit olan Albay Sait Ertürk'ün emrindeki askerlerden biri olan Uzman Çavuş Halit Yaşar Mine 66. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı Kışlası'nda darbecilere müdahale ederken hainler tarafından şehit edildi.

*Bülent Aydın

Topçu Kıdemli Başçavuş Bülent Aydın, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak'ın koruma astsubaylığını yapıyordu. Darbe girişiminin kahramanlarından biri olan Aydın, 15 Temmuz gecesi Genelkurmay Başkanlığı'nı basan hainler tarafından şehit edildi. Verdiği mücadeleyle o kanlı gecenin seyrini değiştirdi.

*Ziya İlhan Dağtaş

Astsubay Başçavuş Ziya İlhan Dağdaş, hain darbe girişiminden sadece 4 gün önce Ankara Kara Harp Okulu Bando Bölük Komutanlığı'na tayin edilmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ınn çağrısıyla direnişe katılan Astsubay Dağdaş, Genelkurmay Başkanlığı'nın önünde başına isabet eden kurşunla şehit oldu.

*Sait Ertürk

O hain gecede 66. Zırhlı Tugay Komutanlığı darbeye destek verirken, Piyade Kurmay Albay Sait Ertürk bu desteği engellemek için kendini feda etti. Arkadaşlarıyla birlikte tankların ve askerlerin dışarı çıkmasına izin vermeyerek olay yerinde girdikleri çatışmada hainler tarafından şehit edildi.

*Köksal Karmil

1'inci Ordu Komutanlığı'nda sivil işçi olarak çalışan Köksal Karmil, Boğaziçi Köprüsü'nde kahramanca şehit olan isimlerden biri. Yaralanan vatandaşları taşırken aldığı kurşunla şehadete erdi.