Habur Gümrük Kapısı’nda 345 kilogram sıvı metamfetamin yakalandı

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince, Habur Gümrük Kapısı’na gelen bir tıra yönelik gerçekleştirilen operasyonda 345 kilogram ağırlığında, piyasa değeri yaklaşık 655 milyon Türk Lirası değerinde olan sıvı metamfetamin ele geçirildi.

GÜNCEL 8.02.2024 09:02:52 52 0
Habur Gümrük Kapısı’nda 345 kilogram sıvı metamfetamin yakalandı

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Habur Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerince sürdürülen narkotik suçlarla mücadele çalışmaları kapsamında Habur Gümrük Kapısı’ndan Türkiye’ye girmek isteyen araçlar risk analizlerine tabi tutuldu. Gümrük Muhafaza ekipleri tarafından şüpheli görülenler ayrıntılı olarak incelendi.

Bu kapsamda, ekiplerce su yüklü bir tır x-ray taramasına yönlendirildi. Aracın üzerindeki yükte şüpheli yoğunluk tespit edilmesi üzerine, ayrıntılı kontrol için arama hangarına alındı. Narkotik dedektör köpeklerin de kullanıldığı detaylı aramalar sonucunda, tırın yükü içerisindeki eşyadan numuneler alındı. Alınan numunelerin teste tabi tutulması sonucu içerisinde metamfetamin cinsi uyuşturucu olduğu anlaşıldı.



Gümrük Muhafaza ekiplerinin gerçekleştirdiği operasyon neticesinde, piyasa değeri yaklaşık 655 milyon Türk Lirası olan, toplamda 345 kilogram metamfetamin cinsi uyuşturucu madde ele geçirildi.

Olaya ilişkin olarak şüpheli şahıslar gözaltına alınırken, Silopi Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma devam ediyor.

Hibya Haber Ajansı