Genel Kurmay: Ceylanpınar Sınırında 1 PYD?li Yakalandı

Ceylanpınar Saraççeşme Köyü Boncuklu Mezrası nüfusuna kayıtlı 21 yaşındaki H.Ç. İlçe Emniyet Müdürlüğü?ndeki sorgusunun ardından Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü?ne sevk edildi.

GÜNCEL 5.03.2014 10:24:41 3377 0
Genel Kurmay: Ceylanpınar Sınırında 1 PYD?li Yakalandı
Edinilen bilgilere göre yaklaşık 1 yıldır Suriye’de bulunan 21 yaşındaki H.Ç. ifadesinde sevdiği kız için Suriye’ye kaçtığını, PYD ile herhangi bir bağının olmadığını iddia etti.
Öte yandan Genelkurmay Başkanlığı konuyla ilgili açılamada bulundu: ‘’Kara Kuvvetleri Komutanlığı Cankeser Hudut Karakolu sorumluluk sahasında, Suriye'den Türkiye'ye geçen bir şahsın mayınlı sahaya girmesi üzerine karakolun kule nöbetçilerince 'dur' ikazında bulunulmuş ve şahıs silahsız yakalandı.’’

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan "sınır olayları" başlıklı açıklamada, Ceylanpınar’da Türkiye-Suriye hududu, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Cankeser Hudut Karakolu sorumluluk sahasında, Suriye'den Türkiye'ye geçen bir kişinin mayınlı sahaya girmesi üzerine, karakolun kule nöbetçilerince "dur" ikazında bulunulduğu bildirildi.
Bu kişinin silahsız yakalandığını belirtilen açıklamada, yapılan ilk mülakat sonucunda PYD mensubu olduğu öğrenilen şahsın, Ceylanpınar İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne teslim edildiği kaydedildi.