Gaziler ve aileleri bu davette buluştu

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, 19 Eylül Gaziler günü dolayısıyla Gazi ve Şehit ailelerin onuruna yemek programı düzenledi.

GÜNCEL 21.09.2016 10:14:08 1487 0
Gaziler ve aileleri bu davette buluştu

19 Eylül Gaziler günü dolayısıyla Gazi ve Şehit ailelerin onuruna yemek verildi. 

Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet Sosyal Tesislerinde düzenlenen programa Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdülkadir Açar, Şanlıurfa Vali Yardımcısı Ufuk Akıl, 20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Hakkı Köseali, Muharip Gaziler Dernek Başkanı Hasan Aslan, Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mehmet Yavuz ve çok sayıda davetli katıldı.

 

Programda konuşma yapan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdülkadir açar, "Herkes bilmelidir ki tarih olup tarih yazan bu millet bin yıldır İslam'ın bayraktarlığını yaptığı gibi bin yıldır insanlığa medeniyetin ve estetiğin, vatan mefhumun, devletin ve milletin ne olduğunu öğretmiştir. 15 Temmuz öncesinde herkes bu milleti ayırmaya çalışırken bu milletimiz şanlı bayrağımızın etrafında toplanmış ve yeniden dimdik ayağa kalkmış bir şekilde yeniden destan olup destan yazmıştır" şeklinde konuştu.

Şanlıurfa Vali Yardımcısı Ufuk Akıl ise, "Gazilik ve şehitlik aziz milletimizin gönlünde müstesna bir yere sahiptir. Bastığımız yerlerin topraktan vatan haline dönüşmesi yüce milletimizin ezelden beridir canını ortaya koymasıdır" dedi.

 

Muharip Gaziler Dernek Başkanı Hasan Aslan ise,"19 Eylül Gaziler günü dolayısıyla Büyükşehir Belediyemizin tertip ettiği bu yemekte bizleri buluşturduğu için şahsım ve tüm Gazi arkadaşlarım adına Haç vazifesini yerine getirmek için Haçta bulunan Başkanımız Nihat Çİftçi'ye teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Programın ardından Muharip Gaziler Derneği olarak Büyükşehir Belediyesine ithafen Genel Sekreter Abdülkadir Açar'a plaket takdim edildi.