Gazeteci Musa Kılınç’tan iş adamlarına çağrı

Ceylanpınar Gazetesinde görev yapan gazeteci Musa Kılınç; Sivil Toplum Kuruluşları, Kanaat önderleri ile Ceylanpınar’a gönül bağı ile bağlı olan ve hala kökleri bu ilçede olan bütün iş insanlarına çağrıda bulundu.

YEREL 26.08.2020 16:14:00 2535 0
Gazeteci Musa Kılınç’tan iş adamlarına çağrı

“Değerli Ceylanpınarlılar ve Ceylanpınar’a gönül vermiş iş insanları” diye başladığı çağrısın da, Ceylanpınar’ın sorunlarına değinerek, İş insanları ve sivil toplum kuruluşlarının ilçenin kalkınmasına yönelik herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini ifade etti.  

Kılınç çağrısında; ayrıca ilçenin ekonomik durumuna değinerek, bir an önce ilçeye yatırımların yapılması gerektiğini vurgulayarak, aksi halde ilçe esnafın içinde bulunduğu zor durumdan çıkamayacağını dile getirdi.

Gazeteci Musa Kılınç çağrısının devamında şu ifadelere yer verdi.

 “Değerli Ceylanpınarlılar ve Ceylanpınar’a gönül vermiş iş insanları

Bilindiği gibi ilçemiz Şanlıurfa’ya en uzak bir ilçe konumunda, Çatışmaların eksik olmadığı Suriye sınırında ve şehirlerarası yolların güzergâhı dışındadır.

Bu üç ana başlık dahi ilçemizin ekonomik gelişimini ciddi anlamda olumsuz etkilemektedir.

 Yukarıda saydığım gerekçeler; ilçemizin yoğun bir göç yaşamasının başlıca faktörleri arasındadır.

Şöyle ki; Ceylanpınar Esnaf ve Sanatkârlar Odasının verileri incelendiğinde;  İlçede ki esnafların büyük bir bölümü kredilerle ayakta durma mücadelesi verdiği, bu mücadeleyi sürdüremeyenler ise ya iş yerini kapatmak zorunda kaldığı, ya da ilçeden farklı bir şehirle göç ettiği anlaşılmıştır.

Oysa;  ilçemizde arazi bakımından Dünya’nın en büyük çiftliği olmasına rağmen, ilçe halkı yinede şehir dışına yaşanan iş göçünün önüne geçememektedir. Nede ise yeterince iş gücünün az olması. 

Yaşanan bu durum, özel sektörün yatırım olanağını sıfıra indirmekte ve her geçen gün ilçe sakinleri işsizlikle boğuşmakta, geçim sıkıntısı yaşayan aile sayısının ise artığı gözlenmekte.

Özetle belirtilen dezavantajların dışında, ilçemizi ve bu bölgeyi pozitif anlamda kalkındıracak avantajları da mevcuttur.

Bunlardan bazıları; Ceylanpınar’ın Arazi bakımdan düz arazide olması gerek çiftçilik bakımdan, gerek sanayileşme bakımından ciddi imkan sağlamaktadır.  Dünyanın en büyük çiftliği Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nün bünyesindeki en büyük oluşumu bu ilçede olması önemli bir kanıtıdır.”

Bu bağlamda; Yerelden ulusala, yerli ve milli kaynakların hayata geçirilmesi adına, amaç ve kapsam göz önünde bulundurularak, başta Sivil Toplum Kuruluşları, Kanaat önderleri,  Ceylanpınar’a gönül bağı ile bağlı olan ve hala kökleri bu ilçede olan bütün iş insanlarına çağrımızdır; Gelinen nokta çok vahimdir.

Gelin ilçemizi yeniden kalkındırmak adına iş sahaları kuralım ve iş imkanları kurarak gerek Devlet ekonomisine, gerekse burada yaşayan insanların refah düzeyinin artmasına katkıda bulunalım.  Bu güzel ilçemizi layık olduğu yere taşıyarak, yaşam standartlarımızı yükseltelim.”

Haber Merkezi