Gazeteci Şükrü Dolaş: Çirkin Saldırıyı Nefretle Kınıyoruz!

Şanlıurfa?nın Siverek ilçesinde görev yapan gazeteciler ve oda başkanları, Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Derneği Başkanı Tahir Gülebak?a yapılan saldırıyı kınadı.

YEREL 6.10.2019 22:08:30 1304 0
Gazeteci Şükrü Dolaş: Çirkin Saldırıyı Nefretle Kınıyoruz!

Şanlıurfa Kent Konseyi seçimlerinin yapıldığı salonda başkan adaylarının konuşmasının ardından söz alan Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Derneği Başkanı Tahir Gülebak gündeme ilişkin söz aldı.

Konuşmasında ‘seçimlerinin merkez ilçelerle sınırlı tutulmasının yanlış olduğunu, 10 ilçenin görülmezden gelinmemesi gerektiğini, tüm sivil toplum kuruluşlarının bu çatı altında eşit bir şekilde yer alması’ gerektiğine işaret eden Başkan Gülebak’a, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Muhtarlar Daire Başkanı olduğu ileri sürülen kişinin, “yalan söylüyorsun, provokasyoncusun” sözleri ile başlayan tartışma sonunda, daire başkanının yakını olduğu ileri sürülen bir kişinin yumruklu saldırıya uğradı.

Şanlıurfa Vali Yardımcısı ve Büyükşehir Belediye Başkanının olduğu salonda gazeteciye darp girişiminde bulunulması dikkat çekerken olay skandal olarak nitelendirildi.

Siverek ilçesinde görev yapan gazeteciler adına açıklamada bulunan gazeteci-yazar Şükrü Dolaş, “Tek amacı ve gayesi Şanlıurfa’nın yaşanabilir bir kent olması olan Başkanımız Tahir Gülebak’a yapılan saldırıyı nefret ve şiddetle kınıyoruz.” dedi.

Olayın skandal olduğuna dikkat çeken Dolaş, şu ifadeleri kullandı: “Saldırının, Vali yardımcısı ve Büyükşehir Belediye Başkanının olduğu bir ortamda meydana gelmiş olması düşündürücüdür. Daire başkanının yakını olduğu öne sürülen şahıs, onlarca insanın gözü önünde saldırıya uğradıysa daha sonraki günlerde nasıl bir girişimde bulunacağını düşünmek dahi istemiyoruz. Biz gazeteciler, kamuoyu adına görev yapıyoruz ve bu saldırının da görev başında saldırıya uğrayan bir kamu görevlisinin saldırıya uğraması halinde yapılması gereken tüm işlemlerin yapılmasını talep ediyoruz. Bu konuda ivedi olarak Büyükşehir Belediye Başkanlığını, Şanlıurfa Valiliğini ve Cumhuriyet Başsavcılığını göreve davet ediyoruz.”

Siverekli gazeteciler olarak olayın takipçisi olacaklarını dile getiren Dolaş, saldırıya maruz kalan meslektaşlarının yanında olduklarını vurguladı.

Öte yandan Madeni Eşya ve Sanatkarlar Odası, Marangozlar Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Gıda Maddeleri Odası Başkanlıkları adına açıklamada bulunan Vahit Sevdalı, gazetecilerin kamu adına görev yaptıklarını söyledi.

Her ne sebeple olursa olsun saldırının haklı bir tarafının olmadığını savunan Sevdalı, “Biz esnaf ve meslek odaları olarak sesimiz olan gazetecilerin saldırıya uğramasını reddediyoruz. Kent konseyi seçimlerinde gördüğü eksikliği dile getirmesi sebebiyle saldırıya uğrayan Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Derneği Başkanı Tahir Gülebak’a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, konuyla ilgili Şanlıurfa Valiliği ve Cumhuriyet Başsavcılığının saldırıyı yapan şahısla alakalı gerekli işlemleri zaman kaybetmeksizin yapması gerektiğini olan inancımızı kaybetmek istemiyoruz. Bu vesileyle saldırıyı şiddetle kınadığımızı belirtmek istiyoruz.” ifadelerini kullandı.