G9: Sansürü Tanımayan Medyayı Destekliyoruz

G9 Gazeteciler Platformu, ?Hiçbir yasak ve baskı gerçeği karartamaz? dedi; Meclis Yolsuzluk Komisyonu ifadelerine getirilen yayın yasağını kınadı.

GÜNCEL 27.11.2014 13:28:32 1329 0
G9: Sansürü Tanımayan Medyayı Destekliyoruz
12 meslek örgütünü bir araya getiren G9 Gazeteciler Platformu, yolsuzlukla suçlanan eski dört bakan TBMM Komisyonu’nda dinlenmesiyle ilgili işlemlere getirilen yayın yasağı getirilmesini protesto etti.  “Halk iradesinin somutlaştığı mekanı olan TBMM Komisyonu”na yönelik yasağı Türkiye tarihinde bir ilk olduğuna vurgu yapılan açıklamada, AK Parti iktidarının koyduğu yasağa uymayacağını duyuran medya organlarına da destek verildi: “Hiçbir yasak ve baskının gerçeği karartamayacağını ilan ediyoruz. Halkın haber ve bilgi alma hakkına aracılık eden gazeteciler olarak haberleri vermeye devam edeceklerini açıklayan yayın organları ile dayanışma içinde olduğumuzu vurguluyor ve varsın yasaklar sizin işiniz olsun, yazmak da bizim işimiz denizli escort diyoruz.”

12 örgüt imza attı

Açıklamada, Avrupa Gazeteciler Birliği (AEJ) Türkiye Temsilciliği, Basın Yayın ve İletişim Emekçileri Sendikası (Haber-Sen), Çağdaş Gazeteciler Derneği, Diplomasi Muhabirleri Derneği, Ekonomi Muhabirleri Derneği, Parlamento Muhabirleri Derneği, Profesyonel Haber Kameramanları Derneği, Turizm ve Çevre Gazetecileri Derneği, Türkiye Basın Yayın ve Matbaa Çalışanları Sendikası (DİSK-Basın İş), Türkiye Foto Muhabirleri Derneği, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Ankara Temsilciliği ve Türkiye Gazeteciler Sendikası’nın imzaları bulunuyor.

Yasaksız yolsuzluk iddialarını yazanlara dava

Meslek örgütleri, yayın yasaklarının olmadığı yerlerde yazan, söyleyen, gösteren gazetecilere de cezalar yağdırıldığını bildirdi. Açıklamada, TOMA’nın üzerinde yazanları ekranda gösterdiği gerekçesiyle 11 yıl hapsi istenen Müşerref Seçkin, 17 Aralık 2013 yolsuzluk iddialarını gündeme getirdiği için yargılanmaya başlanan İbrahim Yıldız ve Aykut Küçükkaya, bir davayı kazandığı gün hakkında bir başka dava açılan Can Dündar, Cumhurbaşkanına hakaretten yargılanan Harun Çümen, yolsuzluk iddialarını yazdığı için hapisleri istenen Ahmet Meriç Şenyüz ve Mehmet Demirkaya, Aysun Yazıcı, Ali Cemal Karabudak, Barış İnce, soruşturmanın gizliliğini ihlal ve adil yargılamayı etkileme gerekçesiyle 9 yıl hapsi istenen Hüseyin Özay ve 5 ay hapis cezasına çarptırılan Özer Sürmeli’nin durumları hatırlatıldı .