`Fethullahçı Terör Örgütü` iddianamesi

Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi, "Fethullahçı Terör Örgütü üyesi oldukları" suçlamasıyla bazı kişiler hakkında hazırlanan iddianameyi kabul etti.

GÜNCEL 9.04.2015 14:37:57 1188 0
`Fethullahçı Terör Örgütü` iddianamesi
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın "Fethullahçı Terör Örgütü üyesi oldukları" suçlamasıyla 7 kişi hakkında hazırladığı iddianame kabul edildi. Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede adı geçen Seyyit Akşit, Cihan Tümbül, Durak Yiğit, Ömer Aydın, Kadir İnan, İbrahim Şimşek ve Nebil Ark sanık olarak yargılanacak. Sanıklardan Ark'ın Turgut Özal Üniversitesi'nde kulak burun boğaz uzmanı, Akşit, Tümbül, Aydın ve Şimşek'in emniyet mensubu oldukları, Yiğit'in geçen yıl emniyetten ihraç edildiği, İnan'ın ise "suç örgütü lideri" olduğu belirtildi.

İddianameye göre sanıklar, "Mensup oldukları örgütün devlet içinden pasifize ve tasfiye edilmesini engellemek, devleti paralel yapının mensuplarına mahkum ve muhtaç göstermek, yeni atanan kadroların başarısız olduğunu ispatlamak, hükümetten intikam almak, yeni atanan kamu görevlilerinin suç örgütleri karşısında yeterli mücadele veremeyeceğini ortaya koymak" gibi çeşitli suçlardan yargılanacaklar. 

Ayrıca iddianamede, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne paralel bir 'Cemaat Devleti' oluşturulduğu ve devlet egemenliğini fiilen bu örgütün ele geçirmek için gizli faaliyet yürüttüğü iddiaları üzerine başlatılan soruşturmada; böyle bir terör örgütünün varlığına ve amacına ilişkin somut deliller elde edildiği" belirtildi.

Böylece iddianameyle Gülen Cemaati "terör örgütü" olarak resmi belgelere geçmiş oldu.