Fakıbaba Ceylanpınar İçin Proje Üretti, Bakan Pakdemirli Durdurdu

Şanlıurfalı Ahmet Eşref Fakıbaba?nın Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı?ndan alınması ile devam eden Urfalı bürokrat kıyımı sonrası Bakanlık,

YEREL 29.07.2019 08:44:51 1479 0
Fakıbaba Ceylanpınar İçin Proje Üretti, Bakan Pakdemirli Durdurdu

‘tarım’ ilçesi Ceylanpınar’ı yine yok saydı. Ceylanpınar’da yapılması planlanan lisanlı depoculukla ilgili yatırımlar, yem fabrikası, fıstık ve isot işleme ile paketleme ihaleleri, gıda OSB ve lojistik merkezi ihaleleri yarım bırakılırken, İlçe Tarım Müdürlüğü binası ise henüz başlanmadı.

Gıda Tarım ve Hayvanlık Bakanlığı, 30 Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hayvancılığı geliştirmek için toplantı düzenledi. Bakanlıkta düzenlenen toplantıya; Erzurum, Tekirdağ, İstanbul, Aydın, Muğla, Denizli, Kayseri, Ordu, Eskişehir ve Ankara gibi birçok büyükşehirden yetkililer katılırken, gözler Şanlıurfa’yı aradı. İllerdeki hayvancılık faaliyetlerine yönelik düzenlenen toplantıda ‘tarım’ şehri Şanlıurfa ve ‘tarım’ ilçesi Ceylanpınar resmen yok sayıldı.

URFA, LİSTEYE ALINMADI

Gıda, Tarım ve Hayvanlık Bakanlığında devam eden kıyım sonrası bu kez Bakanlık, düzenlenen ‘hayvancılık’ ile ilgili toplantıda Urfa’yı listeye almadı. Tarımı ile Türkiye’nin önde gelen kentlerinden biri olan Urfa’nın toplantıda yer almaması ise tepkilere neden oldu.  Birçok ilin katıldığı toplantıda Urfa’nın listeye alınmaması “Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli’nin Urfa ile derdi ne?” yorumlarına neden oldu.

BİRÇOK PROJE YARIM KALDI

Öte yandan, Fakıbaba’nın Bakanlığı döneminde kentte tarım ve hayvancılığın geliştirilmesine yönelik yaptığı tüm çalışmalar yarım bırakıldı. Fakıbaba’nın görevden alınması ile tüm projelerin Bakan Bekir Pakdemirli tarafından durdurulması ise Urfa’nın bir kez daha yok sayıldığını gösterdi.  

İşte, Fakıbaba’nın başladığı ancak Pakdemirli’nin durdurduğu projeler:

 

Lisanlı depoculukla ilgili kent merkezindeki ve Hilvan ile Ceylanpınar’daki yatırımlar, Yem Fabrikası, Fıstık ve İsot İşleme ile Paketleme İhaleleri, Gıda OSB ve Lojistik Merkezi İhaleleri yarım bırakıldı. Yapımı beklenen Ceylanpınar, Suruç, Bozova, Viranşehir ve Siverek İlçe Tarım Müdürlüğü binalarına ise henüz başlanmadı.