ESNAF BAŞKANI ÇELİK’TEN MÜLK SAHİPLERİNE: YENİ YIL ZAMMI YAPARKEN VİCDANINIZIN SESİNİ DİNLEYİN!

.

YEREL 27.12.2022 20:47:00 639 0
ESNAF BAŞKANI ÇELİK’TEN MÜLK SAHİPLERİNE: YENİ YIL ZAMMI YAPARKEN VİCDANINIZIN SESİNİ DİNLEYİN!

Ceylanpınar Esnaf Ve Sanatkârlar Derneği Başkanı Bülent ÇELİK 2023 Yılanı sayılı günler kala mülk sahiplerini esnaflara kira artışı yaparken vicdanlı davranmalarını çağrısında bulundu. 

Ceylanpınar Esnaf Ve Sanatkarlar Derneği Başkanı Bülent ÇELİK yeni yılda mülk sahiplerini iş yeri kira zamlarını yaparken vicdanlı davranmalarını ve empati çerçevesinde davranmaları gerektiğini dile getirdi. 

Esnafların zor zamanlardan geçtiğinin altını çizen Çelik, özellikle çatışmaların hâkim olduğu Suriye sınırında esnaf olmanın daha zor oğlunu, bir çok esnafın bankalardan çektikleri kredilerle ayakta kaldığını ve bu kredi borçlarını ödeme telaşıyla yüz yüze olduğunu ifade etti. 

Çelik ayrıca, özellikle pandemi sürecinde esnafların günlerce kapalı kaldığını bu yetmezmiş gibi şimdide Mülk sahiplerinin enflasyonu, ekonomik durumu öne sürerek yapılmak istenen fahiş zamlar ile esnafı kepenk kapatma durumuna getireceğini ve bu durumun ise bütün ilçe halkına zarar vereceğini vurguladı. 

Çelik konuşmasını şöyle sürdürdü; 

“Esnafların varlığı ilçenin temel yapısıdır. Onlar varsa çark döner, onlar yoksa çark durur ve işletim sona erer. Bu durum ise üretim ve tüketim zincirini bertaraf edeceği gibi bir çok insanın istihdam etmesinin önüne geçilecek ve istihdam alanlarını da kapatma durumu doğuracaktır.  

Bu nedenle özellikle mülk sahiplerine çağrım; 2023 yılı için iş yeri kira zamlarını yaparken empati kurarak, ayrıca bireysel değil toplumsal menfaatleri dikkate alarak yapmalarını rica ediyorum.“ diyerek konuşmasını sonlandırdı.