Eskişehir'de gençler “Patilere El Uzat” etkinliğine katıldı

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Gençlik Merkezi ve Hayvanları Çaresizlik ve İlgisizlikten Koruma Derneği (HAÇİKO) iş birliğiyle düzenlenen “Patilere El Uzat” etkinliğine katılan gençler, sokak hayvanlarını besleme çalışması yaptı.

YAŞAM 5.02.2024 15:42:13 101 0
Eskişehir

Eskişehir Büyükşehir Gençlik Merkezi ile HAÇİKO iş birliğiyle düzenlenen “Patilere El Uzat” etkinliğinde gençler, kırsal bölgedeki sokak hayvanları için besleme çalışması gerçekleştirdi.

Mamuca Göleti çevresinde bulunan sokak hayvanlarını mama ile besleyen Büyükşehir Gençlik Merkezi gönüllüsü gençler, ayrıca bölgeye atılmış evsel atıklar nedeniyle oluşan kirliliğe dikkat çekmek amacıyla da çevre temizliği çalışması yaptı.

Farkındalık etkinliklerinin kendilerine çok büyük katkılar sunduğunu ifade eden gönüllü gençler, “Kış dönemindeyiz ve sokaktaki can dostlarımız yiyecek bulmakta zorlanıyor. Özellikle kırsal alanlardaki sokak hayvanları bu konuda daha büyük sıkıntı çekiyor. Biz de bu anlamlı etkinliğe katılarak besleme çalışması yaptık. Ayrıca çevreye atılan çöpleri de toplayarak temizlik çalışması gerçekleştirdik. Lütfen çevremizi ve can dostlarımızı koruyalım.” diyerek düzenlenen etkinlik nedeniyle büyükşehir belediyesine teşekkür etti.

Hibya Haber Ajansı