Eski Urfa Valisi?nin ?Paralel Ödülü?!

Bir dönem Şanlıurfa Valiliği de yapan Şahabettin Harput, merkeze alınmadan önce Bursa valiliği görevindeyken 80 milyon TL`lik arazi tahsis ettiği Gülen Örgütü`ne ait Orhangazi Üniversitesi`ne Mütevelli Heyeti Başkanı oldu. Konu ?Paralel Vali Ödülü Kaptı?

GÜNCEL 4.11.2014 09:19:46 2899 0
Eski Urfa Valisi?nin ?Paralel Ödülü?!
Şanlıurfa valiliği yaptığı 1996-2001 yıllarından sonra merkeze alınan, ardından İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı ve Müsteşar Vekilliği görevindeyken Bursa valiliğine atanan Şahabettin Harput, bugünlerde sık sık Paralel Yapı ile bağlantısı olduğu yönünde haberler gündeme geliyor. 13 yıldan bu yana Şanlıurfa ile olan bağlantısını da kesmeyen ve yılda bir iki kez dostlarını ziyarete gelen Harput, dün Sabah gazetesinin manşetindeydi.  

Gazete, Harput’un Gülen Örgütü'ne ait Orhangazi Üniversitesi'nde göreve başladığını duyurdu. Harput'un bu makama oturmasındaki en önemli faktörün Bursa'nın en değerli arazilerinden birini paralel yapıya ait üniversiteye tahsis etmesi olduğunu yazan Sabah, haberde özetle şu ifadelere yer verdi: “Eski Vali Harput'un bu göreve getirilmesi ‘Vali bey görevdeyken paralel yapıya olan hizmetlerinin karşılığını almaya başladı’ şeklinde yorumlandı. Eski Vali Harput'un altı yıllık görevi boyunca pek çok kararı tartışma yaratmıştı. Bursalıların tahammüllerini zorlayan kararları İçişleri Bakanlığı'na şikayet edilen Şahabettin Harput her şeye rağmen görevine devam etmişti. Ancak Harput'un Bursa'nın merkezindeki İl Özel İdare'ye ait değeri 80 milyon TL'yi bulan arsayı bedelsiz olarak Gülen Örgütü'nün üniversitesine tahsis etmesi bardağı taşırdı. Bu arsanın bedelsiz tahsis edildiği ortaya çıkınca Harput, merkeze çekildi. Bunun üzerine emekliliğini isteyen Şahabettin Harput, kentin en değerli arsasını tahsis ettiği Orhangazi Üniversitesi'ne Mütevelli Heyeti Başkanı oldu.”

Öte yandan aradan 13 yıl geçmesine rağmen Harput, Şanlıurfa ile olan bağlarını da koparmadı. Yılda birkaç kez Şanlıurfa’ya gelen Harput, dostları ile bir araya geliyor, kenti gezerek hangi gelişmelerin yaşandığını gözlemliyordu. Harput, son olarak geçen ay dostları olan Uruntaş ailesinin düğününe gelmişti.