Erzincan’daki toprak kaymasının ardından siyasilerden geçmiş olsun mesajları

Siyasiler, Erzincan’ın İliç ilçesinde bulunan bir maden sahasında meydana gelen toprak kaymasına ilişkin geçmiş olsun mesajı yayımladı.

GÜNCEL 13.02.2024 18:54:39 126 0
Erzincan’daki toprak kaymasının ardından siyasilerden geçmiş olsun mesajları

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, yayımladığı mesajda “Erzincan İliç’te meydana gelen toprak kaymasından etkilenen tüm madencilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.  Devlet olarak tüm imkanlarımızla sahadayız. Ekiplerimiz olayın yaşanması ile birlikte bölgede arama kurtarma çalışmalarına başlamıştır. Bölgeye takviye ekipler de ivedilikle sevk edilmiştir. İrtibat kurulamayan kardeşlerimize ulaşmak için tüm çabamızı sarf ediyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, mesajında “Erzincan’ın İliç ilçesinde bulunan maden sahasında meydana gelen toprak kayması haberini üzüntü ile öğrendim. Devletimiz, başta AFAD olmak üzere ilgili tüm kurumlarıyla bölgede çalışmalarını sürdürmektedir. Erzincanlı vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.” ifadelerini kullandı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın mesajı şöyle:

“Erzincan İliç’te bir madende meydana gelen göçükte mahsur kalan madencilerimizin bir an evvel sağlıklı bir şekilde kurtulmalarını temenni ediyorum. Psikososyal destek ekiplerimiz ivedilikle bölgeye intikal ettiler. Süreci yakından takip ediyoruz. Kazadan etkilenen vatandaşlarımıza her türlü destek için harekete geçmiş bulunuyoruz. Geçmiş olsun.”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

“Erzincan İliç’te bir maden ocağında meydana gelen toprak kayması olayı sebebiyle 6 Ambulans ve 2 UMKE Timiyle medikal kurtarma ve acil sağlık hizmeti için görev başındayız. Toprak altında olduğu düşünülen kişilere henüz ulaşılamadı. Allah bu ve benzeri tüm afetlerden korusun.”

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yayımladığı mesajda şunları kaydetti:

“Erzincan ilimize bağlı İliç ilçemizdeki bir maden sahasında meydana gelen toprak kayması haberini teessürle öğrendim. Erzincanlı vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, göçük altındaki madencilerimizin sağ salim kurtarılmasını diliyorum. Allah milletimizi her türlü kazadan korusun inşallah.”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yayımladığı mesajda “Erzincan’ın İliç ilçesindeki madende meydana gelen heyelan nedeniyle büyük üzüntü yaşıyoruz. Heyelan altında kalan işçilerimizin sağ salim kurtarılması en büyük temennimizdir. Devlet olarak tüm imkânlarımızla sahadayız. Kazayı araştırmak üzere Bakanlığımıza bağlı 3 başmüfettiş ile 1 müfettiş görevlendirilmiş olup, gerekli incelemeler yapılacaktır. Maden işçilerimize, kıymetli ailelerine ve Erzincanlı vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.” ifadelerini kullandı.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın yayımladığı mesaj şöyle:

"Erzincan İliç’te meydana gelen toprak kaymasından etkilenen madencilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Başta AFAD olmak üzere tüm kurumlarımız maden sahasındaki kardeşlerimize ulaşmak için çalışmalarına devam etmektedir. Rabb'im ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten muhafaza eylesin."

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, ise şu mesajı yayımladı:

"Erzincan'ın İliç ilçesinde altın madeninin bulunduğu geniş bir alanda meydana gelen toprak kaymasından etkilenen madenci kardeşlerimizin sağ salim kurtarılması için tüm kurum ve kuruluşlarımız tam koordinasyon halinde çalışmalarını sürdürmektedir. Sayın Cumhurbaşkanımız, madenci kardeşlerimizin kurtarılması ve bu elim olayın aydınlatılması için yapılan çalışmaları yakından takip etmektedir.

Hadise bütün boyutlarıyla soruşturulmaktadır. Madenci kardeşlerimizin sağ salim kurtarılmasını diliyoruz. Vatandaşlarımızın resmi kanallar yoluyla teyit edilmemiş ve doğruluğundan emin olunmayan sosyal medya içeriklerine itibar etmemesi, doğru bilgi için resmi kanalları takip etmesi önem arz etmektedir. Allah ülkemizi tüm kazalardan muhafaza eylesin. Geçmiş olsun."

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in yayımladığı mesaj şu şekilde:

Erzincan'da maden ocağında meydana gelen heyelanla ilgili gelişmeleri endişeyle takip ediyorum. Fırat Nehri'nin dibinde siyanürle altın aranmasının doğamıza verdiği zarara daha önce de dikkat çekmiş, burada yaşanabilecek tehlikelere karşı iktidarı ve yetkilileri uyarmıştık.

Ancak ne yazık ki uyarılarımız dikkate alınmadı ve bugün doğanın bozulan dengesinde en korkulan senaryolardan birini yaşıyoruz. Umuyorum ki göçük altında kalan madencilerimize bir an önce sağ salim ulaşırız. Ülkemizin bir daha böylesi felaketlerle sınanmamasını Yüce Allah'tan niyaz ediyorum.”

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, mesajında şu ifadeleri kullandı:

“Antalya’da meydana gelen sel felaketinde vefat eden vatandaşımıza Allah’tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı diliyor, tüm hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.  Bir diğer yandan kalbimiz Erzincan İliç’te meydana gelen toprak kaymasında. Yaşanan felaket neticesinde orada yer alan altın madeninde göçük altında kalan işçilerimizin bir an önce kurtarılmasını temenni ediyor, mücadele veren tüm kurtarma ekiplerine kolaylıklar diliyorum.”

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, yayımladığı mesajda "Erzincan İliç'te meydana gelen maden kazasında yaralanan işçilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Göçük altında kalan madencilerimizin en kısa sürede sağ salim kurtarılmasını temenni ediyorum." ifadesine yer verdi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’in yayımladığı mesaj şöyle:

“Kalbimiz Erzincan İliç’te meydana gelen toprak kaymasından etkilenen madencilerimizde. İnşallah hepsine sağ salim kavuşuruz. Devletimiz tüm imkanlarıyla sahada. İlgili tüm birimler müdahale ediyorlar. Tüm ekiplerimiz, haber alınamayan kardeşlerimize ulaşmak için seferberlik halinde. Gayretimiz ve duamız madenci kardeşlerimize sağ salim kavuşmak için.”

Hibya Haber Ajansı