Erciyes, İskandinav ülkelerini ağırlayacak

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin bünyesinde faaliyet gösteren Erciyes Kayak Merkezi, İskandinav ülkelerinden turistleri ağırlamaya hazırlanıyor.

YAŞAM 20.03.2024 17:07:37 73 0
Erciyes, İskandinav ülkelerini ağırlayacak

Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Erciyes A.Ş. tarafından işletilen dağcılık ve kış sporları alanında 112 kilometrelik 41 kayak pisti ve 19 mekanik tesisi ile Erciyes Kayak Merkezi, farklı ülkelerden turist ağırlamaya hazırlanıyor.

Rusya, Ukrayna, Polonya ve arkasından Çek Cumhuriyeti başta olmak üzere dünyanın her yerinden yabancı turist ağırlayan Erciyes, şimdi de İskandinav ülkelerinden turistleri ağırlayacak.

Danimarka, Norveç, İsveç ve Finlandiya’da spor ve kayak turizmi alanında faaliyet gösteren ‘Apollo Sports’ yöneticileri, geçen hafta Erciyes’e gelerek kayak merkezi ile ilgili incelemelerde bulundu.

Turizm profesyonellerine Erciyes ile ilgili geniş bir sunum yapılarak detaylı bilgiler verildi. Ayrıca Kayseri'nin tarihinin yanında kente 1 saatlik mesafede bulunan Kapadokya da tanıtıldı. Yabancı operatör yetkilileri daha sonra dağda bulunan tesisleri ve yüksek irtifa kamp merkezini gezdi.

Bu ziyaretin ardından Erciyes’e tekrar gelen operatör yetkilileri, Erciyes Kayak Merkezi’nde bulunan oteller ile anlaşma imzalayarak Kayseri ve Kapadokya ile kültür ve tarih, Erciyes'te ise kayak boyutunu bir arada sunacak olan tatil paketleri hazırladı. Gelecek sezon itibari ile İskandinav ülkelerinden turistler Erciyes’e gelmeye başlayacak.

Hibya Haber Ajansı