Erbakan: "Emeklilerimiz bu durumu hak etmiyor!"

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, Kahramanmaraş’ın Çağlayancerit, Pazarcık ve Türkoğlu ilçelerinde miting düzenledi.

GÜNCEL 6.03.2024 14:07:31 45 0
Erbakan:

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, "Emekli maaşı açlık sınırının yarısı kadar. Emekliler torunum sünnet olursa diye, bayram yaklaşıyor diye korkuyor. Neden? Bir çeyrek altını, torunlar elini öpünce bayram harçlığını verecek diye kara kara düşünüyor. Emeklilerimiz bu durumu hak etmiyor. " dedi.

Özellikle geç vakitte olmasına rağmen vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Türkoğlu ilçe mitingine 6 Şubat depremlerinde hayatlarını kaybeden vatandaşları anarak konuşmasına başlayan Erbakan “Yeniden Refah Partimiz Türkiye siyasetinin parlayan yıldızı haline geldi. Milletimizin umudu haline geldi. Milletimizin toplanma merkezi haline geldi ve Türkiye’de en hızlı büyüyen siyasi parti haline geldi. Bugün Adıyaman’da yaptığımız mitingler ve seçim bürosu açılışları, Çağlayancerit’te yaptığımız mitingler ve şu anda Türkoğlu’nda yaptığımız mitingler yeniden refahın ayak sesleridir. Yeniden Refahın adım adım iktidara koştuğunun en güzel göstergesidir" dedi.

‘Emeklilerimiz bu durumu hak etmiyor’

Erbakan, emekliye verilen maaşın 6 kilogram pastırmaya denk geldiğini belirterek şunları söyledi:

“Emekli maaşı açlık sınırının yarısı kadar. Emekliler torunum sünnet olursa diye, bayram yaklaşıyor diye korkuyor. Neden? Bir çeyrek altını verecek, torunlar elini öpünce bayram harçlığını verecek diye kara kara düşünüyor. Emeklilerimiz bu durumu hak etmiyor. Asgari ücret açlık sınırının altında. Yoksulluk sınırı 53 bin liraya dayanmış. Bu matematiğe göre bu rakamlara göre Türkiye’de halkın yüzde 85’i yoksulluk, yüzde 45’i de açlık sınırının altında… Çözüm Yeniden Refah Partimizin Milli Görüş Ekonomi modelinde.”

Hibya Haber Ajansı