“Düş Oyunu” Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde seyirciyle buluştu

Küçükçekmece Belediyesi Tiyatro Okulu öğrencileri, “ Düş Oyunu” ile Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde ilk kez seyirciyle buluştu.

KÜLTÜR - SANAT 5.03.2024 11:58:07 101 0
“Düş Oyunu” Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde seyirciyle buluştu

Küçükçekmece Belediyesi Kültür ve Sanat Danışmanı, oyuncu Hakkı Ergök, Tiyatro Okulu’nun ilk oyununu sahneye taşımaktan duydukları mutluluğu dile getirerek, “Ortak bir sürü insanın gönül verdiği çok önemli bir projeyi hayata geçirdik. Düş Oyunu’nu izleyenler, oyunun her şeyi ile sanat koktuğuna şahit olacak. Çok özel bir gösteri izleyecekler.” diye konuştu.  

August Strindberg’in “Düş Oyunu” adlı eserinden uyarlanan oyunun yönetmeni Ezgi Yentürk Çimenser ise “Tiyatro Okulu’nda 18 öğrencimizle 1. yılımızı bitirdik, 2. yılımıza geçiyoruz. Öğrencilerimizin sahnedeki duruşlarına, vücut kullanımlarına, diksiyonlarına hepsine baktık. Özellikle daha önce hiç tiyatro eğitimi ve sahne almamış kişileri seçtik. İkinci aşamada ise nitelikli bir konservatuarda kaç kişilik sınıf olursa o kadar kişi aldık. Meyvemiz çok tatlı oldu.” dedi.

Küçükçekmece Belediyesi tarafından, hayata geçirilen Tiyatro Okulu’nda öğrenciler bir yıl boyunca oyuncu Hakkı Ergök ve Ezgi Yentürk Çimenser’den eğitim aldı. Öğrenciler İstanbul Aydın Üniversitesi ile yapılan protokol neticesinde, eğitimlerini akademisyenlerle destekleyerek, sertifika almaya hak kazanacak. Tiyatro Okulu, 18-25 yaş arası yeteneklere, ücretsiz oyunculuk eğitimi veriyor.

Hibya Haber Ajansı