Doğan Grubu Kendini, Cumhuriyet Başbakanı Eleştirdi

Savcının rehinken görüntüsüne yer verdikleri için soruşturma geçiren gazetelerden Cumhuriyet, ?Hangi fotoğrafın basılacağına Başbakan karar veremez? derken Doğan Grubu, Hürriyet?in iç sayfasını, Cabbas ve Posta?yı eleştirdi.

GÜNCEL 2.04.2015 12:51:52 1204 0
Doğan Grubu Kendini, Cumhuriyet Başbakanı Eleştirdi
Cumhuriyet gazetesi, Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın Çağlayan Adliyesi’nde rehin tutulmasını gösteren fotoğrafı yayımlanması gerekçesiyle haklarında Terörle Mücadele Kanunu (TMK) uyarınca soruşturma açılmasına tepki gösterdi. Gazetenin sayısında yayınlanan “Cumhuriyet’e işlemez” haberinde, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun talimatıyla, Savcı’nın rehin fotoğrafını kullanan gazetelerin cenaze törenine alınmadığı, bununla da yetinilmediği, fotoğrafı kullanan gazetelere soruşturma açıldığı belirtildi.

Cumhuriyet: Başbakan karar veremez

Gazete notunda, Davutoğlu’nun uyarılarının ilgili yayın kuruluşlarını “ahlaksız” olarak nitelemeye ve yeni baskıcı yasaları gündeme getirmeye buca escort vardığı ifade edildi. Başbakana tepki gösterilen haberde şöyle denildi: “Yetmedi; Başbakan o fotoğrafı kullanan gazetelere “ahlaksız” dedi. ‘Bundan sonra herkes dikkat edecek’ diyerek de yeni baskı yasalarının sinyalini verdi. Hemen söyleyelim: O da yetmez. Çağımızda hiçbir haber, Başbakan talimatıyla gizlenemez. “Bir gazeteye hangi fotoğrafın basılacağına Başbakan karar veremez. O karar, gazetecilere aittir. Ve demokrasilerde en iyisi, herkesin kendi işini yapmasıdır; kimsenin tehditle, hakaretle medyayı korkutmaya, hedef göstermeye kalkışmamasıdır...”

Doğan Yayın: Hatalarımız

Hürriyet gazetesinin bağımlı olduğu Doğan Yayın Grubu, soruşturma daha gündeme gelmeden dün kamuoyuna bir açıklama yaparak, CNN Türk programcısı Mirgün Cabas’ın Twitter mesajını, Hürriyet’in iç sayfasında terör örgütünün sembollerini gösteren bir fotoğrafın yayımlanmasını, Posta gazetesinin, birinci sayfadan “terör örgütünün sembollerini gösterir bir fotoğraf kullanmasını” savundukları yayın ilkeleri açısından yanlış bulmuştu. Açıklamada, “Daha bu haberler çıkmadan, Doğan Grubu medyasını suçlamak ve olayın sorumluluğunu Doğan medyasına yüklemek gibi bir tutum içine giren bazı medya çevreleri” de unutulmamış; “Tek tavsiyemiz, özeleştirilerini yaparak kendi yayınlarını gözden geçirmeleri ve bunların basın mesleğinin asgari kuralları ile etik değerlerine uygunluğunu gözetmeleridir” denilmişti.