Devlet 30 Yıldır Korucuları Sigortasız Çalıştırıyor

Son yıllarda iş güvenliği, taşeron işçilerin durumu ve toplu sözleşme gibi konulardaki sorunlar gündemden düşmezken hükümetin de sigortasız işçi çalıştırdığı ortaya çıktı.

YAŞAM 12.05.2015 19:19:56 1480 0
Devlet 30 Yıldır Korucuları Sigortasız Çalıştırıyor
Devlet sigortasız işçi çalıştıran iş yerlerine milyonlarca ceza keserken kendisinin de sigortasız işçi çalıştırmasına özelikle köy korucuları tarafından bir anlam verilemiyor.

“DEVLET BİZE SİLAH VERİYOR AMA SİGORTALI YAPMIYOR”

 TÜRK Silahlı Kuvvetlerinin bölgede yürüttüğü terörle mücadelede ön saflarda yer alan köy korucularının sigortasız çalıştırılması mahkemelik oldu. Yaklaşık 26 bin köy korucusuna silah veren devletin sigortasız çalıştırmasına tepki gösteren Şanlıurfa’daki bazı köy korucuları “Devlet bize silah veriyor ama sigortalı yapmıyor” diyor.

EMEKLİLİK HAKLARI BULUNMUYOR

Şanlıurfalı bazı köy korucuları sigortasız çalıştırılmalarından dolayı İçişleri Bakanlığına sosyal güvence davası açtıklarını söyledi. Şanlıurfa’da bir köy korucusu “30 yıldır sigortasız çalıştırılıyoruz. Sadece Yeşil Kart olarak bilinen Genel Sağlık Sigortasına sahibiz. Bu sigortayla tek hakkımız devlet hastanelerine gitmek ve ilaç almak. Ancak Genel Sağlık Sigortasında prim yatırılmıyor ve emeklilik hakkı bulunmuyor” diyor.