Deprem bölgesinde Polis kıyafeti ile hırsızlık yaparken yakalandı.

.

YEREL 9.02.2023 11:15:00 942 0
Deprem bölgesinde Polis kıyafeti ile hırsızlık yaparken yakalandı.

10 ili etkileyen deprem için Türkiye tek yürek olurken, Şanlıurfa’da afetten faydalanmak isteyen iki şahıs, Polis kıyafeti ile hırsızlık yaparken yakalandı.

Türkiye, cumhuriyet tarihinin en şiddetli depremine kilitlenmiş durumda. 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli yaşanan 2 deprem, Şanlıurfa’nın da aralarında bulunduğu 10 ili vurdu. Geniş bir coğrafyaya yayılan afet, büyük yıkımlara, göçüklere, can kayıplarına neden oldu. İlk andan itibaren devletin tüm kurumları deprem bölgelerine sevk edildi

Türkiye tek yürek oldu

Öte yandan yurdun dört bir yanından vatandaşlar da tek yürek olarak depremzedeler için harekete geçti. Bilanço giderek ağırlaşırken, yaşanan mucizevi kurtuluşlar da depremin 3'üncü gününde nefes oldu.

POLİS KIYAFETİ GİYİP OTOMOBİL ÇALDILAR  

Milyonlar, gelecek güzel haberleri beklerken fırsatçılar yine iş başındaydı. Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesine bağlı 15 Temmuz mahallesi 1693. Sokakta yaşanan bir olay, zorlu günlerde adeta kan dondurdu. Halil Acaruk ile Mehmet Dogan isimli şahısların, Polis kıyafeti ile Recep Ç. İsimli kişinin 63 FG 698 plakalı otomobili park halindeyken düz kontak yapıp çalındığı tespit edildi.

İKİ ŞAHIS YAKALANDI

Bunun üzerine harekete geçen Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğüne bağlı Motosikletli Yunus Timleri, şahısları kısa sürede yakalayarak gözaltına aldı. Gözaltın alınan bir şahsın 4 ayrı suçtan arandığı öğrenildi.

Olaya ilişkin soruşturma sürüyor.