Deloitte Türkiye'den Memişoğlu Tarım’a Tat Gıda işleminde danışmanlık

Tat Gıda'nın yüzde 49 hissesinin, Deloitte Türkiye’nin danışmanlığını yaptığı Memişoğlu Tarım tarafından satın alınmasına yönelik imzalar atıldı.

EKONOMİ 9.01.2024 17:37:36 77 0
Deloitte Türkiye

 

Dünyanın önde gelen danışmanlık şirketlerinden Deloitte Türkiye, gıda sektöründe yılın ilk satın alma işleminde entegre satın alma danışmanlığı hizmetleri sundu.

Koç Holding bağlı ortaklıklarından biri olan Tat Gıda Sanayi A.Ş.’nin yüzde 49 hissesinin, Deloitte Türkiye’nin danışmanlığını üstlendiği Memişoğlu Tarım Ürünleri Ticaret Limited Şirketi tarafından satın alınmasına yönelik pay alım satım sözleşmesi imzalandı. Hisse devri, mevzuat gereği izinlerin alınması sonrasında tamamlanacak.

2024’de gıda sektöründe gerçekleştirilen ilk satın alma işlemi hakkında konuşan Deloitte Türkiye Birleşme ve Satın Alma Hizmetleri Lideri Özlem Ulaş; “Danışmanlığını yaptığımız Memişoğlu Tarım, Türkiye’nin gıda sektöründe kendi kategorisinde lider olan Tat Gıda’nın yüzde 49 hissesini devralıyor. Satış süreci boyunca Memişoğlu Tarım, markanın ülkemiz için ne kadar önemli ve değerli olduğunu bilerek hareket etti ve gelecek için de Tat Gıda’nın ismine yaraşır bir vizyon çizdi” diyerek bu satış ile Türkiye’nin en önemli sektörlerinden biri olan tarım ve gıda sektöründe yapılacak yatırımların önemini vurguladı.

Hibya Haber Ajansı