DEDAŞ`tan Şanlıurfa`ya 32 Milyonluk Yatırım

Sorunları kökten çözme prensibi ile çalışmalarını sürdüren Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (Dicle EDAŞ), 2015 yılının ilk 8 ayında Şanlıurfa?da 32 milyon liralık yatırım gerçekleştirdi.

GÜNCEL 2.09.2015 12:20:09 1452 0
DEDAŞ`tan Şanlıurfa`ya 32 Milyonluk Yatırım
Elektrik dağıtım hizmetini uluslararası standarda taşımak istediklerini belirten Dicle EDAŞ Şanlıurfa Koordinatörü Neşet Demirbağ, Şanlıurfa ve ilçelerinde elektrik ile ilgili tüm talepleri karşılayacak ve müşteri şikâyetlerini en aza indirecek planlamalar yaptıklarını söyledi.
Sorunları kökten çözme prensibi ile çalışmalarını sürdüren Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (Dicle EDAŞ), 2015 yılının ilk 8 ayında Şanlıurfa’da 32 milyon liralık yatırım gerçekleştirdi. Elektrik dağıtım hizmetini uluslararası standarda taşımak istediklerini belirten Dicle EDAŞ Şanlıurfa Koordinatörü Neşet Demirbağ, Şanlıurfa ve ilçelerinde elektrik ile ilgili tüm talepleri karşılayacak ve müşteri şikâyetlerini en aza indirecek planlamalar yaptıklarını söyledi.
‘HİZMET İÇİN ÇALIŞIYORUZ’
Şanlıurfa’daki müşterilerine çağdaş düzeyde elektrik dağıtım hizmeti sunmak arzusunda olduklarının altını çizen Demirbağ, ‘’Çağdaş teknoloji, yüksek modernizasyon, teknik altyapıda köklü değişim, personel kalitesinin eğitim destekli olarak yükseltilmesi, kayıp-kaçak oranlarının uluslararası kabul edilebilir oranlara çekilmesi başlıca hedeflerimizdir. Bunun yanı sıra bölge insanına en temel hakkı olan kesintisiz ve kaliteli hizmeti sunabilme sorumluluğu içerisinde çalışıyoruz. Son 8 ayda Şanlıurfa’da gerçekleştirdiğimiz 32 milyon liralık yatırımın dışında görüntü kirliliği oluşturan ve arıza kaynağı olan havai hatların yer altına almak için çalışıyoruz. Ayrıca ilçelerde ekonomik ömrünü doldurmuş tesislerin yenileme, aşırı yüklenmelerle meydana gelen gerilim düşümünü önleme ve şehrin artan enerji talebini karşılamak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.’’ dedi.
SIKINTILAR BİR BİR AŞILIYOR
Tarımsal sulamanın elektrik enerjisine bağlı olarak yapılması alsancak escortiyle her yaz enerji konusunda sıkıntılar yaşandığını da kaydeden Dicle EDAŞ Şanlıurfa Bölge Koordinatörü Neşet Demirbağ, ‘’ Bölgede yaşanan kesintiler genel olarak hatlara fazla yüklenmeden kaynaklı. Tarımsal sulamanın yoğun olduğu yerlerdeki bazı hatlardan 300-400 trafo besleniyor. Sayının çok fazla olmasından dolayı, bu hatlar aşırı yüke dayanmıyor. Bunlar teknik kesintiler ve biz de altyapımızı buna göre geliştiriyoruz. Birinin arızası diğerini etkilemesin, gerilim düzeyi birbirini etkilemesin diye o hatlar bölünüp kollara ayrılıyor. Bu çalışmaları yoğunluk olan Viranşehir’de Kemberli, Kırlık ve Ayaklı’da, Halfeti’de, Siverek’te Karakeçi ile Çomaklı’da ve son olarak da Akçakale Pekmezli’de başlattık. Bu çalışmayı en kısa sürede tamamlayarak, yaşanan sıkıntının önüne geçeceğiz” diye konuştu.
ŞANLIURFA VE İLÇELERİNE YAPILAN YATIRIMLAR DURMUYOR
Enerji kayıp ve kaçaklarının önlenmesi için denetim hizmetlerini gerçekleştirirken teknik ve teknik olmayan kayıpları en aza indirmeye çalıştıklarını da ifade eden Demirbağ, “Suruç’ta kurulan konteyner ve çadır kent elektrik şebekesi Dicle EDAŞ tarafından yapıldı. Sınır köylerinin aydınlatılması çalışması sürüyor. Bu çalışma Şanlıurfa’nın tüm köylerinde yapılacak. Yenice bölgesinde yapılan Edessa konutları ile Eyyübiye ilçesindeki Mermerciler Sitesinin tesisi işi ve Evren Sanayi sitesinin direk üstü pano çalışmaları bitirildi. Şanlıurfa’nın genelinde yeni yerleşim yerlerinde halkın elektrik enerjisine dönük talebini karşılamak için şebeke döşeme çalışması başlattık. Müşterimizin, bizim varlığımızı elektrik kesintileri veya sıkıntılarla hatırlamalarını istemiyoruz. Bunun için gereken en önemli adım birikmiş yatırım ihtiyacının kısa zamanda giderilmesidir. Özelleştirme sonrası bölgeye ciddi yatırımlar yaptık. Çok daha fazlasını da yapacağız. Sloganımız ‘Her geçen gün daha iyiye.’ Yatırımlarımız bölge insanına hayırlı olsun.’’ dedi.