Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Ülkemizin de şehirlerimizin de kaybedecek tek bir günü yoktur”

DEREN KOCAMANOĞLU-21.02.2024-HİBYA- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afyonkarahisar mitinginde konuştu.

GÜNCEL 21.02.2024 15:20:09 62 0
Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Ülkemizin de şehirlerimizin de kaybedecek tek bir günü yoktur”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“Dün Milli Mücadele’de vatan müdafaasıyla destan yazan Afyon, bugün de milli iradeye sahip çıkarak yeni bir destana daha imza attı. Rabbim muhabbetimizi, dayanışmamızı daim eylesin diyorum. Biliyorsunuz biz partimizi kurarken Afyonkarahisar’dan yola çıktık. Hamd olsun bugüne kadar girdiğimiz tüm seçimlerde sizlerin güçlü ve sarsılmaz desteğini hep yanımızda hissettik. Siz bizi yalnız bırakmadınız. Önümüze çıkartılan engelleri sizlerle birlikte aştık.

Demokrasimizi vesayetçilere karşı birlikte koruduk. Emperyalistlerin oyunlarını, sizlerle birlikte bozduk. Terör örgütlerinin başını sizlerle birlikte ezdir. Türkiye Yüzyılı’nın temellerini, yine sizlerle birlikte attık. Şimdi önümüzde 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri var. 38 gün sonra bir kez daha sandık başına gideceğiz.

Tıpkı 14-28 Mayıs seçimlerinde olduğu gibi yine çok kritik tercihlerde bulunacağız. Afyon’un 31 Mart seçimlerinde yeni bir destanla yine farkını göstereceğine inanıyorum. Merkezi ve ilçeleriyle Afyon, bir kez daha tercihini AK Parti’den ve Cumhur İttifakı’ndan yana yapacaktır buna inanıyorum.

Milli Mücadele’yi  nasıl Cumhuriyetimizle taçlandırdıysak, birer yıl arayla yaşadığımız seçimlerle de Türkiye Yüzyılı’nın başladığını tüm dünyaya müjdeliyoruz. Cumhuriyetimizin ilk yılı kuruluş ve sonrasında yaşadığımız sancıları asrıydı, geçtiğimiz 21 yılda ülkemize kazandırdığımız demokrasi ve kalkınma atılımlarıyla bu ilk asrın eksiklerini önemli ölçüde telafi ettik.

Türkiye Yüzyılı adını verdiğimiz Cumhuriyetimizin ikinci asrı ise sadece yükselişin değil, ülkemizi ve milletimizi zirvede hak ettiği yere çıkarmanın asrı olacaktır.

Evlatlarımızı çağın her türlü sapkın akımlarından koruyacak, milli ve manevi değerlerimize teçhiz edilmiş nesiller yetiştirecek bir anlayışla programlarımızı hayata geçireceğiz. Şehirlerimizi çevreye ve tabiata duyarlı, estetikle biçimlenmiş tarihi, kültürel ve doğal zenginleri korunmuş huzurlu, güvenli yerleşim yerli olarak geliştireceğiz.

Türkiye Yüzyılı bayrağını siyasi, ekonomik, askeri her alanda yükseltirken, şehirlerimizin de buna ayak uydurmasını sağlayacağız. Önümüzdeki 31 Mart seçimlerinde milletimizin tercihini gerçek belediyecilikten yana yaparak, Türkiye Yüzyılı vizyonumuza destek vereceğine inanıyorum.

Muhalefetin ne bizim gibi güçlü bir tecrübesi ne örnek gösterilebilecekleri bir eserleri ne de ortaya koyabilecekleri geniş vizyonları var. Parti içi iktidar kavgaları dışında hiçbir şeyle ilgilenmiyorlar. Dün baş tacı ettiklerini bugün yerine dibine sokmaktan çekinmiyorlar.

Türkiye’nin sorunlarına çare olacak, şehirlerimizin sıkıntılarını giderecek doğru düzgün tek bir önerileri dahi yok. Milletten ve siyasetin temel değerlerinden öyle kopuklar ki belediye başkan adaylarını dahi vatandaşa değil, yapay zekaya soruyorlar. Yapay zeka, kimi uygun görürse, kimi seçerse bunlara neyi emrederse bu acemiler de milletin karşısına işte adayımız diyerek onu çıkarıyorlar. Sonra bir de utanmadan millete ‘Adaylarımıza tıpış tıpış oy vereceksiniz’ dayatmasında bulunuyorlar. Allah bunlara akıl fikir, CHP’li kardeşlerimize de sabır versin. Bırakın yeni projelerle milletin huzuruna çıkmayı, adaylarını bile ellerine yüzlerine bulaştırmadan belirlemeyenlerden ne ülkeye hayır gelir, ne de genel başkanı oldukları partiye hayır gelir.

Hatalarından ders almak yerine sırf şahsi kariyerleri için bölücü örgütün uzantılarıyla ‘demlenmeyi’ tercih ettiler. Açık ve net söylüyorum. 14-28 Mayıs seçimlerinde milletin sandıkta verdiği mesajı okumayanlar, 31 Mart’ta bu sefer milletin tokadını yemekten kurtulamayacaklar.  

Kelime oyunlarıyla gerçekleri gizleyebileceklerini zannedenler milletin ferasetini hafife almanın ne demek olduğunu 31 Mart’ta sandıklar açılınca bir kez daha göreceklerdir. Biz de kelime hokkabazlıklarının arkasına saklanmaya çalışılan hakikatleri, insanımıza anlatmaktan geri durmayacağız.

AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak rakiplerimizin bu içler acısı haline bakıp da asla rehavete kapılmıyoruz. Bilakis bu tablo, bizim sorumluluğumuzu daha da artırıyor. Bize oy veren kardeşlerimizle birlikte siyasi tercihi farklı vatandaşlarımıza da el uzatmaya, onların da hislerine tercüman olmaya, onların da sesine kulak vermeye, onların da beklentilerini karşılamaya çalışıyoruz.

Sadece seçim beyannamemizi değil, milletimizin huzuruna çıkaracağımız başkan adaylarımı tespit ederken de bu hassasiyetle hareket ettik.

Seçim meydanı, er meydanıdır. İster genel seçim, ister yerel seçim olsun. Milletimiz karşısına çıkan adaylara bakar, sandıkta da kararını ortaya koyar.

Eski Türkiye’de ülkemizin hazine değerindeki yılları heba ve imkanlarını çarçur edenleri de en iyi sizler biliyorsunuz. Aynı şekilde belediyelerde de şehrine yıllar kaybettiren başkanlar oldu. Halbuki belediyecilik hesap kitap işidir. Bütçeniz bellidir. İhtiyaçlar bellidir. İmkanlar bellidir. Hepsini bir araya getirir, en ideal eser ve hizmet planlamasını yaparsınız. Hükümet olarak biz de elinde doğru dürüst programı, projesi olan belediyeleri bakanlıklarımız vasıtasıyla destekleriz.

Her konuda atıp tutan adayları, kendi haline bırakın. Varsın onlar kendi tiyatrolarını çeviredursunlar. Afyon’da başka Ankara’da başka konuşanlardan bu şehre hayır gelmez. Siz sandıktan şehrinize aşkla hizmet edecek, eser kazandıracak adayları çıkarmaya bakın. Günümüzde vakit, en kıymetli hazine haline geldi.

Ülkemizin de şehirlerimizin de kaybedecek tek bir günü yoktur. Kimin geçmişte ne olduğu değil, asıl bugün nerede durduğu önemlidir. Şehirlerimize herhangi bir eser veya hizmet kazandırmak yerine sırf bize kaybettirmek amacıyla ortaya dökülen enaniyet abidelerine itibar etmeyin.

Yolunu kaybedenlerin, yolunu değiştirenlerin, yolunu şaşıranların tercihleri kendilerini ilgilendirir. Türkiye Yüzyılı’nın hazırlıklarını yaparken en büyük güç kaynağımız 21 yılda ülkemize ve şehirlerimize kazandırdıklarımızdır.

Türk savunma sanayiinin gurur günlerinden birini daha yaşadık. Milli muharip uçağımız KAAN, bu sabah ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi. Yaptık ve yapamaya devam edeceğiz.

Böylece Türkiye, kendi beşinci nesil savaş uçağını üretme yolunda çok kritik bir aşamayı daha geride bıraktı. Rabbim emeği geçen herkesten razı olsun diyorum. Dosta güven, düşmana korku salan KAAN’ınımızın diğer testlerini de süratle tamamlamak için çalışmalarımızı yoğunlaştıracağız. Önümüzdeki dönemde savunma sanayiinde milletimize yeni müjdeler vermeyi sürdüreceğiz.

İnşallah önümüzdeki yıllarda ülkemizin tamamıyla birlikte Afyonkarahisarımızı da yeni yatırımlarla geliştirmeyi, güçlendirmeyi, kalkındırmayı sürdüreceğiz.”

Hibya Haber Ajansı