Çıkabilecek yangınlara hızla müdahale için Kemeraltı’nda özel önlemler alındı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, her gün binlerce yurttaşın ziyaret ettiği Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nda çıkabilecek yangınlara hızla müdahale edebilmek için 12 noktaya yangın dolabı yerleştirdi ve esnafa yangın eğitimi verdi.

YAŞAM 16.01.2024 13:31:49 64 0
Çıkabilecek yangınlara hızla müdahale için Kemeraltı’nda özel önlemler alındı

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı insan yoğunluğu ve dar sokaklar nedeniyle olası yangınlara müdahalede zaman kaybetmemek için Kemeraltı’nda özel önlem aldı. İtfaiye ekiplerine su sağlayan hidrantlar İZSU Genel Müdürlüğü iş birliği ile Kemeraltı altyapı yenileme çalışmaları kapsamında yer üstüne alındı. Bölgedeki 12 kritik noktaya içinde 50 metrelik kauçuk sert plastik hortum ile uzak mesafeler için dört adet 25’er metrelik bez hortum bulunan yangın dolabı yerleştirildi ve esnafa yangına müdahale eğitimi verdi.

 “Esnaf yangının büyümesini engelleyecek”

İtfaiye Dairesi Başkanlığı Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından verilen eğitimlerde esnafa yangın dolaplarının içinde yer alan yangın söndürme cihazlarının kullanımı uygulamalı olarak anlatıldı. Çarşı esnafından bölge sorumluları belirlendi. Yangında önce bu kişiler, kendilerine verilen şifreyi girerek dolaplarda bulunan hortumlarla yangına müdahale edecek. Yangın dolaplarını Selçuk Şirince ile Alaçatı’nın ardından şimdi de Kemeraltı’na yerleştirdiklerini söyleyen İtfaiye Dairesi Başkanı İsmail Derse, “Buradaki tehlikeleri ve riskleri görüp ona önlem almak istedik. Esnafımıza da eğitim verdik. Esnafın olası bir yangında önce 112 Acil Çağrı Merkezini araması gerekiyor. Daha sonra esnaf  ‘Yangın var’ diye bağırarak herkesi uyaracak. Varsa alarm butonuna basacak ve en yakınındaki yangın söndürme tüpü ile yangına müdahale edecek. Veya yangın dolabındaki malzemelerle müdahale edecek. Yangının büyümesini engelleyecek” dedi.

“Çok verimli bir çalışma oldu”

Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Semih Girgin de İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu adımı atmasının kendilerini çok mutlu ettiğini vurguladı. Girgin, “Her şeyi devletten ve belediyeden bekleme dönemi artık geçti. Herkes kendi sokağına, yaşadığı bölgeye sahip çıkmalı. Çok verimli bir çalışma oldu” diye konuştu.

 

Hibya Haber Ajansı