Çiftçiye Müjde! Elektrik Sorunu Çözülüyor

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker "Tarımsal sulamadan kaynaklanan elektrik borçları için mutabakat sağladık" diyerek yaşanan elektrik borçları sorunun çözüme kavuşacağı müjdesini verdi.

YEREL 8.08.2014 17:50:33 2094 0
Çiftçiye Müjde! Elektrik Sorunu Çözülüyor
Güneydoğu'da bir süreden beri çiftçiler ile DEDAŞ arasında yaşanan elektrik borcu sorunu çözülüyor.

Çiftçilerin tarımsal sulamadan kaynaklanan elektrik borçlarına karşılık tarımsal destekleme prim alacaklarına konulan bloke kaldırılıyor.

Çiftçiyi mağdur eden ve Şanlıurfa başta olmak üzere bölgede çiftçilerin yol kapatma eylemlerine sebep olan bloke uygulamasının kaldırılacağına dair müjdeyi Diyarbakır'ın Çüngüş ilçesinde veren Bakan Mehdi Eker, bunun için çiftçilerin ektikleri üründe dekar başına cuzi bir ödeme yapmaları gerektiğini söyledi.

TRAFO BAZLI KAMPANYALAR

Sorunun çözümünde önemli bir aşamaya gelindiğinin altını çizen Mehdi Eker, "Ankara'da Diyarbakır'lı çiftçi temsilcileri, ziraat oda başkanı dahil çiftçi temsilcileri , DEDAŞ'ın firmanın yönetici ve sahipleriyle buluşturduk. Onların arasında yeni bir protokol imzalandı. Protokole göre de karşılıklı 2013 için, 2014 için ve 2015 için ayrı ayrı olmak üzere belli şartlarda mutabakat sağlandı. 2013 yılı için ilan edilmiş olan trafo bazlı kampanya devam edecek. Mutlaka önce belirlenen fiyatlar vardı. Ortalama diyelim 6 bin lira civarında, 160 KW'lık bir trafo için ortalamasını söylüyorum. 2014 yılı için ürüne göre belirlenmiş elektrik bedelleri. Ödenecek pamuk için 90 lira dekar, mısır için 70 lira dekar buğday için 20 lira dekar olmak üzere ödeme yapan çiftçilerin blokeleri kaldırılacak" dedi.