CHP?nin Urfalı Vekili ?Ceylanpınar sınırındaki savaş, bir cinayettir?

Her gün sınıra yakın yerlerde IŞID ve El Nusra?nın bombalı eylemleri gerçekleşiyor, en son geçtiğimiz günlerde Ceylanpınar sınırında IŞİD bomba yüklü araç patlatmış ve onlarca kişinin ölümüne Ceylanpınar tarafında da tedirginliğe neden olmuştu, geçtiğimi

GÜNCEL 29.04.2014 17:37:02 1883 0
CHP?nin Urfalı Vekili ?Ceylanpınar sınırındaki savaş, bir cinayettir?
CHP’nin Şanlıurfalı İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal çağdaşses.com’a konuştu:  CHP Dış politikalar ile ilgili açık ve net bir duruşu var, biz savaş mecbur olmadıkça bir cinayetti diyoruz.  Yani bugüne buca escort komşularıyla sürekli böyle savaş halinde olan bir halk bulamazsınız. Erdoğan zamanında Esad’a kardeşim diyordu, birlikte tatil yapıyorlardı, sınırları kaldırdılar, vizeleri kaldırdılar, bu yanlış politikayla bölgedeki ekonomiyi de bitirdiler.

Dünyanın her yerinde mülteci yasası vardır. Şehir bakımından ekonomik anlamda hangi iller kalkınmışsa kalkınma derecesine göre mülteciler yerleştirilir. Siz tüm mültecileri aynı bölgeye koyarsanız ekonomik anlamda o bölgede yıkım gerçekleşir. Şu anda Şanlıurfa ekonomik anlamda çökmüş durumda güvenlik yok, hırsızlık var, gasp var, fuhuş var, adeta orada suç işleme merkezi kurulmuş durumda. Bu bir politika değildir, mülteciler ile ilgili yasa Meclis’ten geçti yasa da bu vardı; sınırdan geçme iki çeşit olur birincisi, pasaportla ikincisi, pasaportsuz. Pasaportsuz olan mülteci konumuna girer siz onların kimliklerini mecburen alırsınız, kimlik tespitlerini yaparsınız, kalkınmamış bölgeye yerleştirmezsiniz. Türkiye’deki Suriyeli mülteciler ne yazık ki dilencilik yapıyorlar merdiven altlarında kaçak çalışıyorlar bunun iki çeşit zararı vardır birincisi, sigortasız çalışıyorlar ikincisi ise vatandaşlarımız işsiz kalıyor mesela Şanlıurfa’da lokantalarda pastanelerde inşaatlarda tüm işlerde çalışan Suriye’den gelen mülteciler.

Bizim vatandaşlarımız iş bulamıyor bunlarda yarı fiyatına çalışıyorlar, Milletlerarası Hukuk’a göre Türkiye’de ayakkabı boyacılığını inşaat işinde çalışabilecek insanların mutlak suret ile Türk vatandaşı olmak zorunda, belki kızacaksınız ama maalesef yasa böyle.