CEYLANPINARLILAR KIZILTEPE YOLUNUN YAPILMASINI İSTİYOR

Ceylanpınarlılar her yıl birçoğu ölümle neticelenen onlarca kazanın olduğu Ceylanpınar-Kızıltepe yolunun yapılmasını istiyor.

YEREL 5.08.2019 09:56:54 1471 0
CEYLANPINARLILAR KIZILTEPE YOLUNUN YAPILMASINI İSTİYOR

Ceylanpınar ile Kızıltepe arasındaki 68 kilometrelik yolun çok dar olması, yolda çok sayıda çukur, yer yer çökmelerin oluşması kazalara davetiye çıkarıyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Abdulaziz Arslan: “Kızıltepe ile Ceylanpınar arası yol çok işlek bir yol ama çok bakımsız kalmış. Yol üzerinde onlarca köy var haliyle ağır iş makinelerinin sıklıkla geçtiği bir yol. Bu yol çok dar olduğu için sık sık kazalar meydana geliyor. Yolun belli kısımlarında iki aracın yan yana geçmesi neredeyse imkânsız. Yetkililerden biran önce bu yola bir çare bulmalarını rica ediyoruz.” Dedi.

2012 yılında Karayolları 9. Bölge Müdürlüğü yetkililerinin, Ceylanpınar –Kızıltepe yolunun yapılacağı sözünü verdiklerini hatırlatan Mehmet Kaya “ Yetkililer bu yol için 2012 yılında Karayolları standartlarına getirilecek sözü verdiler. Hatta yatırıma alındı dediler ama maalesef yol üzerinde sadece bir köprü, birkaç yama yapıldı. Bu yolun çift gidiş çift geliş olması lazım artık bu yol bu trafiği kaldırmıyor. Bu yolun yapılması için daha kaç kişinin ölmesi lazım. Yetkililerden ricamızdır. Lütfen artık bu yola bir çare bulun.”dedi.

Vatandaşlar her yıl onlarca ağır kazanın yaşandığı yolun biran önce yapılması için yetkililerden destek bekliyor.