Ceylanpınarlılar DEDAŞ?a Tepkili

Ceylanpınar ilçe merkezindeki Kepez Mahallesinde geçtiğimiz Çarşamba günü DEDAŞ?ın elektrik sayaçlarını aydınlatma direklerine almasına mahalle sakinleri tepki göstermiş, DEDAŞ?ta tepki üzerine çalışmaları durdurmuştu.

GÜNCEL 18.11.2015 14:20:39 1385 0
Ceylanpınarlılar DEDAŞ?a Tepkili
İlçe Kaymakamı Ahmet Karatepe’nin de araya girmesiyle çalışmalar ileri bir tarihe ertelenmişti. Ancak aradan daha bir hafta geçmeden DEDAŞ ekipleri bu sabah yine kepez mahallesi 315. Sokakta çalışmaya başladığı iddia edildi.Mahallelinin daha önce indirdiği panoları yeniden takmak isteyen DEDAŞ ekiplerine bu kez de mahalle muhtarı tepki gösterdi. Tepkinin ardından DEDAŞ ekipleri çalışmalarını yarıda bırakarak mahalleden ayrıldı.
Tepki Çekmemek İçin Arka Mahallelerden Başlıyorlar
DEDAŞ ekiplerinin elektrik sayaçlarını aydınlatma direklerine alma işlemini arka mahallelerden başlatmasının sebebinin halkın tepkisini çekmemek olarak yorumlanıyor.
Mahalle Muhtarından Dedaş'a Tepki
Mahalle sakinlerinden muhtar Mehmet Ali Sağlam, DEDAŞ’ın elektrik sayaçlarını aydınlatma direklerine çıkarmasına tepki göstererek şunları söyledi: “Resmen bir komedi yaşanıyor. DEDAŞ hizmet götürmediği bir mahallede elektrik sayaçlarını aydınlatma direklerine almaya çalışıyor. Allah aşkına elektrik direği olmayan sokaklarımız var. Bırakın kaçak elektrikle uğraşmayı da önce mahalleye hizmet getirin. Gece zifiri karanlıktan dolayı geçilemeyen sokaklar var. Evlerin üzerinden geçen yüksek gerilim hatları var. Elektrik direği olmadığı için metrelerce uzaklıktan kablo çeken vatandaşlar var. DEDAŞ önce bu sorunları halletsin sonra gelsin başka işlerle uğraşsın.”
Yetkililerin bu soruna bir an önce bir çözüm bulması gerektiğini belirten Sağlam, “Mahalle sakinlerimiz bu duruma çok tepkili. İleride herhangi bir olay yaşanmaması için yetkililer bu soruna acil bir el atmalı" şeklinde konuştu.