Ceylanpınar'lı Öykü'nün yürek burkan hikayesi!

Ceylanpınar’da kolostomi hastası 6 yaşındaki Semra Öykü Bak, başarılı bir operasyonla sağlığına kavuştu. Minik Öykü’nün yüzmek ve sırtüstü uzanarak tablet izlemek gibi hayalleri gerçek olacak.

20.07.2020 01:49:00 1750 0
Ceylanpınar

Ceylanpınar’da yaşayan Bak Ailesinin 6 yaşındaki kızı Semra Öykü’ye doğduğu gün kolostomi teşhisi konuldu. Bağırsakları dışarıda yaşamaya başlayan Öykü, yaşıtları tarafından dışlandı, arkadaş edinemedi. Ailesi, kızlarının ameliyat olması için girişimlerde bulunarak yetkililerden yardım talep etti.

Öykü’nün durumunu sosyal medyadan öğrenen Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik, Harran Üniversitesi Araştırma, Uygulama Hastanesi Başhekimi Ahmet Güzelçiçek ve Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı Doktor Öğretim Üyesi Dr. Mustafa Erman Dörterler, minik Öykü'nün Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde ameliyat edilebileceğini söyledi. Minik Öykü, yaklaşık 1,5 yıl süren kontrol ve tetkiklerin ardından geçen hafta ameliyat masasına yattı. Mustafa Erman Dörterler tarafından gerçekleştirilen ve 2 saat süren başarılı bir ameliyatın ardından Öykü Bak, sağlığına kavuştu.

HAYALLERİ GERÇEK OLACAK
Sağlığına kavuşan Öykü’nün hayalleri de gerçek olacak. "Kızımın iki hayali vardı; yüzmek ve yüz üstü yatarak tablet izlemek” diyen anne Emine Bak, duygularını şu sözlerle ifade etti: “İlk işimiz buradan çıkar çıkmaz kızıma tablet almak ve havuza götürmek olacak. Kızım sağlığına kavuştu, bunun mutluluğunu yaşıyoruz. Bundan daha iyi ne olabilir? Buradan başta sizler olmak üzere bütün doktorlarımıza, hemşirelerimize, hastane personellerine teşekkür ediyorum".


Anahtar Kelimeler: Ceylanpınar' ' yürek burkan hikayesi!