CEYLANPINARLI MUHTARLARDAN ORTAK TEPKİ!

Ceylanpınar ilçe merkezi mahalle muhtarları yayınladıkları ortak basın bildirisiyle, yardım dağıtımlarında yaşanan adaletsizliklere tepki gösterdiler.

YEREL 10.01.2020 11:01:00 2007 0
CEYLANPINARLI MUHTARLARDAN ORTAK TEPKİ!

Muhtarlar sosyal medya hesaplarında yayınladıkları metinle Turgut Özal, Selahattin Eyyubi, Fatih Sultan Mehmet, Ensar, Yenişehir, 15 Temmuz, Seydo Atilla, Cumhuriyet, Ulucami, Memet Akif Ersoy ve Bahçelievler Mahallelerinde ikamet eden vatandaşlara da yardımların ulaştırılmasını talep ettiler. Yardımlar konusunda başta milletvekilleri olmak üzere tüm siyasilere ve Büyükşehir belediyesine tepki gösteren muhtarlar “adil yardım” çağrısı yaptı.

Ceylanpınarlı Mahalle muhtarları tepkilerini şu şekilde dile getirdi: “Öncelikle şunu belirtmek isteriz ki kimseyi eleştirmek bize zevk vermiyor kimseyi eleştirmekten de haz almıyoruz yalnız yanlış giden birşeyler varsa sessiz kalmakta gelmiyor içimizden. Ceylanpınar halkı barış pınarı harekattı sonrası ciddi anlamda bir mağduriyet yaşadı. Ne Şanlıurfa milletvekilleri nede Şanlıurfa büyük şehir belediyesi ilçemize kesinlikle sahip çıkmadı. Bu konuda sınıfta kaldılar diyebiliriz. İlçemizde maddi durumu iyi olmayan bir çok vatandaşımız sıkıntılar yaşadı kimse ama hiç kimse vatandaşa yardım elini uzatmayı düşünmedi. Siyasetçilerimiz nasıl televizyonlara çıkarız nasıl şow yaparız sadece bunun hesabını yaptılar. Son olarak da Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ilçemiz Mevlana Mahallesinde iki yüz koli yardım dağıtımı yaptı. Peki soruyoruz neden sadece iki yüz ilçemizde on iki tane mahalle var ve her mahallede maddi durumu olmayan bir çok ailelerimiz var neden onlara da aynı şekilde yardım yapılmıyor. Diğer mahallelerimiz Uganda cumhuriyetine mi bağlı? Neden adaletli bir şekilde herkese yaklaşmıyorsunuz? Vatandaşlar sadece seçim zamanlarında mı sizin için değerli oluyorlar? Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin bulunduğu gaflet uykusundan bir an önce uyanıp herkese eşit ve adaletli bir şekilde hizmet getirmesini temenni ediyoruz. Yardım yapılmayan mahalleler: Turgut Özal, Selahattin Eyyubi, Fatih Sultan Mehmet, Ensar, Yenişehir, 15 Temmuz, Seydo Atilla, Cumhuriyet, Ulucami, Mehmet Akif Ersoy, Bahçelievler eşit şekilde yardım dağıtılmasını talep ediyoruz bu şekilde kalırsa biz bu fakirlerin hakkını helal etmiyoruz çünkü bunlarında o yardıma hakkı vardı.”