Ceylanpınarlı Arpak Kardeşler ?Kurşunlara İnat? Konser Verdiler

Ceylanpınarlı müzisyen ve sanatçılar Ekrem-Mehmet Arpak kardeşler, Suriye`nin Haseki kentine bağlı Rasulayn ilçesinde çatışmaların yaşandığı bölgenin komşusu olan memleketleri Ceylanpınar`da konser verdi. Yoğun çatışmaların yaşandığı Ceylanpınar sınırında

YEREL 18.08.2013 17:28:32 3874 0
Ceylanpınarlı Arpak Kardeşler ?Kurşunlara İnat? Konser Verdiler
Ekrem-Mehmet Arpak Kardeşler ''Mevsimsiz Türküler'' adlı 7 eserlik albümlerini müzikseverlerine sundular. Faruk Aksoy'un desteklediği projede, Türkiye'nin her bölgesinden bir eser yer alıyor. Arpak Kardeşler bir ilke imza atıp, Türkiye'de ilk kez Kürt asıllı bir sanatçı Karadeniz yöresinden bir eseri okumuş oldu. Ekrem Arpak ile Onur Kalemkuş'un birlikte besteledikleri ''Sisli Dağın Dumanı'' adlı Karadeniz türküsünü Mehmet Arpak seslendirdi.
 
80 yaşındaki annesini klipte oynattı
 
Arpak kardeşler ‘Hore’ adlı kliplerini silah ve bombaların patladığı Ceylanpınar'da yine sınıra sıfır noktasında klip çekmişlerdi. 'Hore' adlı şarkıyı annesine ithaf ettiğini söyleyen Ekrem Arpak; “Annem 35 yaşında dul kalmış, ona rağmen kimseye boyun eğmeden çapayla ırgat olarak çalışıp çocuklarını okutmuş ve ben 80 yaşında annemi klibimde oynattım. Ben o klibi silahların susmadığı, bombaların patladığı sınırda çektim. Ben ölmekten de korkmuyorum, sevmekten de, bütün insanları seviyoruz” dedi.
 
Klip, sosyal medyada büyük ilgi gördü

Klip, Youtube ve Facebook’ta büyük ilgiyle izlendi. Arpak Kardeşler’in Mevsimsiz Türküler adlı ilk albümleri geçtiğimiz günlerde müzik marketlerdeki yerini almıştı. İki kardeş, yedi bölgeden yeni türkünün yer aldığı albümlerin ilk klibini “Hore” adlı türküye Ceylanpınar’da çektiler. Doğup büyüdükleri Ceylanpınar’da çekilen klip için Arpak Kardeşler, “Ne savaşın vahşeti korkutur bizi ne serseri kurşunlar. Öleceksek memleketimizin toprağında ölürüz. O toprakta nasıl filizlendiysek oraya düşmesini de biliriz” dediler. Ceylanpınarlı kardeşler sınıra 100 metre uzaklıkta konser de vermişlerdi. Sınırın diğer tarafından gelen silah seslerine aldırış etmeden konserini tamamladılar.
 
Ekrem ve Mehmet Arpak kardeşler, Türkçe ve Kürtçe eserlerden oluşan "Mevsimsiz Türküler" isimli albümlerinde yer alan "Hore" adlı eserin klibini, çocukluklarının geçtiği Ceylanpınar'ın değişik mekanlarında çekti.
Mehmet Arpak, hayallerindeki albüm çalışmasını tamamladıklarını ve kliplerini de doğdukları topraklarda çekmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.
Ekrem Arpak ise çok tecrübeli bir ekiple çalıştıkları için şanslı olduklarını belirtti.