Ceylanpınar'ın Çileli Yolu..!

.

SİYASET 16.02.2024 13:10:00 1392 0
Ceylanpınar


HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanlığı Ceylanpınar'ı Kızıltepe'ye bağlayan ve 4 yıldır bir türlü bitirilemeyen yolu ve bu yolun vatandaşlara yaşatmış olduğu mağduriyetleri gündeme taşıdı.

Her hafta Cuma günü saat 11.11'de Şanlıurfa'nın bir sorununu ve bu soruna yönelik çözüm önerilerini paylaşan HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanlığı, bu hafta ise Ceylanpınar'ı Kızıltepe'ye bağlayan ve 4 yıldır bir türlü bitirilemeyen yolu ve bu yolun vatandaşlara yaşatmış olduğu mağduriyetleri ele alındı.

Konuyla ilgili konuşan Başkan Adnan Sağlam "HÜDA PAR olarak bu hafta Ceylanpınar'ı Kızıltepe'ye bağlayan ve 4 yıldır yapımı tamamlanmayan yolun oluşturmuş olduğu mağduriyetleri dile getireceğiz" dedi.

Mağduriyet yaşayan bir vatandaş " Ceylanpınar'ın birçok köyünü birbirine bağlayan yoldayız şu anda. Yollarımız çok bozuk... Buradan yetkililere sesleniyorum; Ricamız var. Bu yollara bir el atsınlar. Bu Ceylanpınar Kızıltepe yolu tam 5 yılını doldurdu" dedi.

Bu sefer milletimiz gereken cevabı verecektir!

Mağduriyet yaşayan başka bir vatandaş "49 köy yollarımız bozuktur. Kızıltepe Ceylanpınar yolumuz bayağı bozuk. Yetkililere sesleniyorum; buraya da bir baksınlar. Ceylanpınar'ın bütün yolları bozuk, çalışan yok, bakım yapan yok... Seçim zamanı uğruyorlar, ondan sonra sırtını dönüp gidiyorlar. Oy istemeyi de biliyorlar ama bu sefer milletimiz gereken cevabı verecektir..." dedi.

Mağduriyet yaşayan başka bir vatandaş ise "Bizim yollarımız berbat haldedir. Şu anda arabalarımızın hepsi sanayiye gidiyor, yollarımız kötü olduğundan dolayı..." dedi.

Hizmet bekliyoruz!

Ceylanpınar ile Kızıltepe arasında yolcu taşımacılığı yapan bir servis şoförü ise "Bu Ceylanpınar Kızıltepe yolu çekilmiyor, hep bozuktur. Bir an önce buranın yapılmasını istiyoruz. Hizmet bekliyoruz. Yolcular var aracın içinde. Mağduruz hepimiz..."diyerek yaşadıkları mağduriyeti dile getirdiler.

Tüm halkımız mağdur oluyor!

Başkan Adnan Sağlam "Ceylanpınar'ı Kızıltepe'ye bağlayan yoldayız. Vatandaşlarımızdan köy yolları hakkında sorunlarını dinlediniz. Türkiye'deki birçok köy yolları beton ve asfaltlanmasına rağmen Ceylanpınar'ın köy yolları maalesef görmüş olduğunuz bu vaziyettedir" dedi.

Sağlam "Ayrıca Ceylanpınar'ı Kızıltepe'ye bağlayan bu yolumuz maalesef bitirilemiyor ve şu an görmüş olduğunuz haliyle bütün halkımız hem Ceylanpınarlılar hem Kızıltepeliler hem burada yaşayan köylerin tamamı bu yolu sık sık kullanmak zorunda kalıyorlar. Araçları ile giderken araçları zarar görüyor, lastikleri patlıyor, maalesef mağdur oluyorlar..." dedi.

Bu yol 4 yıldır tamamlanamadı!

Sağlam "Türkiye'nin birçok yerinde dağlar tünellerle aşılırken maalesef Ceylanpınar Kızıltepe yolu 4 yıldır ve 60 km olmasına rağmen hala bitmemiş. Ceylanpınar'ın nüfusu 100.000, Kızıltepe'nin nüfusu ise 250.000'nin üzerindedir. Ve bu yol 4 yıldır tamamlanamadı" dedi.


Bu yol neden bitmiyor

Son olarak Sağlam "Yetkililere buradan sesleniyoruz; bu yol neden bitmiyor, neden bitirilemiyor... Şu an herhangi bir çalışma da yok, bir bilgi de yok… Bu konuda bütün Ceylanpınar halkı müzdarip. Biz bunu halkımızın vicdanına sunuyoruz" diyerek hem yetkilileri göreve davet etti hem de yetkililerin vurdumduymazlığını halkın vicdanına bıraktı…


Anahtar Kelimeler: Ceylanpınar' Çileli ..!