Ceylanpınar?ın Üniversite Hayali?

Ceylanpınar´da 2 yıllık MYO bile yokken, Viranşehir´e 4 yıllık fakülte kuruluyor.

EĞİTİM 7.06.2013 12:14:06 2840 0
Ceylanpınar?ın Üniversite Hayali?
           Ceylanpınar’da Meslek Yüksek Okulu kurulabilmesi için Şanlıurfa AK Parti Milletvekilleri, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç ve Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil çalışmalar yaparken, ilçeye 50 km. uzaklıktaki Viranşehir ilçesinde 4 yıllık fakülte kuruluyor.
             Üniversite Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu, İlçe Kaymakamı Muhammed Lütfi Kotan'ı makamında ziyaret etti. Meslek yüksekokulunun yapılacağı inşaat alanında incelemelerde bulunan Kaymakam Muhammed Lütfi Kotan ve Rektör İbrahim Halil Mutlu, üniversite senatosu ile birlikte yemek yedi. Burada konuşan Rektör Prof. İbrahim Halil Mutlu, "Biz sadece merkezde değil artık ilçelerde de kendi binamızda hizmet vermek istiyoruz. Viranşehir bu konuda bir ilki yaşıyor. Viranşehir MYO' ya 4 yıllık çocuk eğitim bölümünün izni YÖK’ten denizli escort. Mekânlar yapıldıkça yeni bölümleri de açmayı düşünüyoruz."
            Kaymakam Muhammed Lütfi Kotan üniversite kampüsü şeklinde ayırdıkları arazide temelin atıldığını belirterek Viranşehir ilçesinin bu şekilde eğitiminin daha da yükseleceğini ve cazibesinin artacağını kaydetti.