Ceylanpınar?ın Sorunları Valilikte Masaya Yatırıldı

Ceylanpınar?daki en önemli sorun olan Suriye?nin Rasulayn ilçesindeki çatışmalardan kaynaklı güvenlik sorunları ve ilçedeki son gelişmeler; İlçe Kaymakamı Musa Sarı, İlçe Belediye Başkanı İsmail Arslan, AK Parti İlçe Başkanı Abdulgani Alkış ve Ceylanpınar

GÜNCEL 1.11.2013 16:03:35 1894 0
Ceylanpınar?ın Sorunları Valilikte Masaya Yatırıldı
Yaklaşık 3 yıldır Suriye’de süren iç çatışmalardan dolayı Ceylanpınar’ın olumsuz etkileri ve Ceylanpınar’ın tapu sorunu Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç başkanlığında ve İlçe Kaymakamı Musa Sarı, İlçe Belediye Başkanı İsmail Arslan, Ceylanpınar Sivil Toplum Kuruluşları Platformu ile İl Jandarma Komutanı Albay Selman Kömürcü, İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, Defterdarlık ve Milli Emlak Müdürlüğü, Afet ve Acil Durum Müdürü ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkililerinin katılımıyla yapıldı.

Yapılan toplantıda Vali Güvenç, Ceylanpınar’ın son günlerdeki en önemli sorunu olan Rasulayn’daki çatışmalardan kaynaklı güvenlik sorunlarını, halkın beklentilerini Kaymakam Musa Sarı, Belediye Başkanı İsmail Arslan ve STK Temsilcilerinden tek tek dinledi. Konuyla ilgili yapılabilecekler üzerine istişareler yapılan toplantıda, halkın ve kamu görevlilerinin karşılaştığı sorunlar, Devletten beklenen hususlar ile Bakanlıklar düzeyinde talep edilebilecek konular masaya yatırıldı.

Halkın yönlendirilmesi, belli konularda sabırlı olunması için önayak olunması konusunda Sivil Toplum Kuruluşları’na büyük görev düştüğünü, toplantının tekrarının Ceylanpınar’da tekrarlanabileceğini de belirten Vali Güvenç,  toplantının ikinci bölümünde ilçenin en büyük sorunlarından birisi olan tapu sorununun çözümü için Belediye ve Defterdarlık yetkililerini dinledi. Sorunun çözümü için yasa değişmesi gerekiyorsa dahi bunun içinde hazırlık yapılmasını ve bunun için Ankara’da işin takipçisi olacağını ifade etti.
Toplantı sonunda, sorunların dinlenmesinden dolayı memnuniyetlerini ifade eden katılımcılar, bu tür toplantıların ara ara yapılması durumunda Ceylanpınar’da  çözüme kavuşmayacak problemin kalmayacağını ifade ettiler.