Ceylanpınar?ın sıra dışı öğretmeni

Türkiye`nin farklı illerinde çalışan 14 fen bilgisi öğretmeni ezberleri bozan yöntemlerle ders anlatıyor. Şarkılar, dans, oyun ve farklı deneyler dersin parçası. Buldukları yöntemleri paylaşmak için de kendi çabalarıyla yollara düşüyorlar.

EĞİTİM 8.05.2015 09:14:16 3800 0
Ceylanpınar?ın sıra dışı öğretmeni
Ceylanpınar Saraççeşme Köyü’nde çalışan iki buçuk senelik fen bilgisi öğretmeni Ebru Balcı, köyün imkansızlıkları içerisinde feni deneylerle anlatmayı başaran bir öğretmen. Duyu organları köyde yetişen ziraat ürünleri pirinç, mısır ve pamuğu kullanarak görsel duruma getiren Balcı, talebelerine köpük tabaklardan, odunlardan iskelet sistemi yaptırdı İnşaattan toplanan tellerle güneş sisteminin modeli çıkartıldı.  Öğrencilerine, ilmi öyküler yazdıran ve tiyatro oynatan Balcı'nın geçen sene dört talebesi TEOG'da bütün fen sorularını doğru yaptı. Öğrencileri şimdi fen lisesinde okuyor. Balcı, boşaltım sistemini talebelerin bulabildikleri malzemelerle görsel duruma getirdi.

Balcı öğretmen adaylarına şu şekilde sesleniyor:

Laboratuarımız yok Sizlerin de okullarında olmayabilir Hiçbir vakit yakınmayın Öğrencilerim de giderek her malzemeden gözlem yapmamıza alıştı. Öğretmenim size inek dişi getireyim, gözlem yaparken gerekli olur diyen dahi oldu.

Kaynak: Kpssweb