Ceylanpınar’daki Sağlık Çalışanlarından Vatandaşlara Çağrı

.

SAĞLIK 20.03.2020 14:53:00 3478 0
Ceylanpınar’daki Sağlık Çalışanlarından Vatandaşlara Çağrı

Ceylanpınar’da sağlık çalışanları, vatandaşları korona virüs salgınına karşı hazırladıkları notla “Evde kal” çağrısı yaptı.

Yeni tip korona virüs tedbirleri kapsamında “Evde kal” çağrısına sağlık çalışanları da dahil oldu. Tüm dünyaya yayılan ve Türkiye’de de 2 kişinin ölümüne yaklaşık 200 kişiyi etkileyen koronavirüs salgınına karşı alınabilecek en önemli tedbirler arasında vatandaşların evde kalıp sosyal hayattan ve kalabalık ortamlardan olabildiğince uzak durması yatıyor. Bunun için başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere, kanaat önderleri ve sanatçılar vatandaşları “Evde kal” çağrısı ile tedbir almaya yönlendiriyor. Özellikle sosyal medyada gündeme getirilen çağrıya son olarak sağlık çalışanları da dahil oldu. Türkiyenin pek çok ilinden sağlık çalışanları vatandaşları hazırladıkları notlar ile evde kalmaya çağırdı.

Şanlıurfa’da da Harran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Suruç ve Ceylanpınar Devlet Hastanesi’nde görevli sağlık personelleri vatandaşlara “Biz senin için burada kalıyoruz. Sen de bizim için lütfen evde kal” notuyla seslendi.

Virüse karşı zorlu ve riskli bir çalışma yürüten sağlık görevlilerinin bu çağrısına tüm vatandaşların uyması bekleniyor.