Ceylanpınar?daki Bombalı Saldırı Sonrasındaki Gözaltılar Serbest

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın Şanlıurfa mitinginin ardından Ceylanpınar`a dönen AK Partili Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla suikastinde, bombalı aracın patlatılması ve ardından uzun namlulu tüfekle ateş açılarak yapılan suikastin ardından g

GÜNCEL 15.07.2014 17:56:21 2776 0
Ceylanpınar?daki Bombalı Saldırı Sonrasındaki Gözaltılar Serbest
2 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI, SERBEST BIRAKILDI
Yapılan incelemenin ardından polis, suikastta kullanılan otomobilin plakasını belirledi. Plakası saptanan otomobili daha önce kullandığı belirlenen O.F. ve H.D. isimli 2 kişi gözaltına alınarak Şanlıurfa'ya götürüldü. Burada sorgulanan 2 kişi, ifade işleminin ardından serbest bırakıldı. Saldırıda şarapnel parçalarının isabet etmesiyle yaralanan 3 polis memuru taburcu edilirken, Atilla'nın şoförlüğünü yapan İbrahim Butkıran'ın tedavisinin ise sürdüğü bildirildi.
SUİKASTTA 5 KİLO C-4 KULLANILDI
Suikastın bildirilmesi üzerine ilçeye çok sayıda polis ve özel harekat ekibi sevk edildi. Saldırganların bulunması için ilçe genelinde çalışma başlatılırken, olay yerinde yapılan inceleme sonrası patlamanın ardından hurda yığınına dönen bomba yüklü otomobilde detaylı araştırma yapıldı. Terörle Mücadele Şubesi polisleri ile bomba imha uzmanlarının yaptığı incelemede, saldırının tahmini 5 kilo ağırlığında C-4 ile yapılmış olabileceğini bildirdi.
POLİS GENİŞ ÇAPLI SORUŞTURMA YÜRÜTÜYOR
Suikast girişiminin ardından ilçede görevlendirilen polisler ise soruşturmayı yoğun şekilde sürdürüyor. Soruşturmada şu ana buca escort elde edilen bilgileri gizli tutan polislerin, önceden belirlenen ve 'kör nokta' olarak tabir edilen suikastın yapıldığı bölgeyi tercih eden kişileri bulabilmek için ilçede olay günü ve öncesine ait tüm mobese ve güvenlik kameralarını incelemeye başladı. Soruşturmada çeşitli bilgi ve bulgulara ulaşıldığı öğrenilirken, saldırının kim ya da kimler tarafından yapıldığı konusunda ise güvenlik güçleri bilgi vermedi.