Ceylanpınar'da ekmek zammına tepki

Ceylanpınar Belediye Başkanı Feyyaz Soylu, ekmeğe yapılan zammın geri alınması ile ilgili ilçe kaymakamlığına yazı yazılması talimatı verdi.

YEREL 17.02.2020 14:15:00 1899 0
Ceylanpınar

Şanlıurfa Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nın ekmeğe zam yapılması kararı Ceylanpınar'da da uygulanmaya başladı. Yeni tarife ile 1 Lira olan ekmeğin fiyatı 1.25 lira oldu. Vatandaşların en temel ihtiyacı olan ekmeğe zam yapılmasının ardından vatandaşlar tepkilerini Ceylanpınar Belediyesi'ne yazdıkları dilekçeler ile ifade etti.

Ceylanpınar Belediye Başkanı Feyyaz Soylu da vatandaşların tepkisine kayıtsız kalmadı. Zabıta Müdürlüğü'ne talimat veren Başkan Soylu, İlçe Kaymakamlığına yazı yazılması ve ekmek zammının geri alınmasını istedi. Talimat üzerine Zabıta Müdürlüğü adına İlçe Kaymakamlığına yazı yazıldı ve ekmek zammının geri alınması talep edildi.

Belediye Başkanı Feyyaz Soylu yaptığı açıklamada, en çok tüketilen ve temel gıda ürününün ekmek olduğunu belirterek yapılan zamlara vatandaşların tepki gösterdiğni söyledi. İlçe genelinde yoğun buğday üretiminin olduğunu vurgulayan Başkan Soylu, buğdayın bu kadar çok üretildiği bir yerde ekmeğe yüzde elli zam yapılmasının doğru olmadığını belirtti. Zammın geri alınması için ilçe kaymakamlığına yazı yazdıklarını ifade eden Başkan Soylu, "Ümit ediyoruz ki yazmış olduğumuz yazı üzerine ekmeğe yapılan zam geri alınır. Bizim ve halkımızın beklentisi bu yöndedir." diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: Ceylanpınar' ekmek zammına tepki