Ceylanpınar’da “Bugün Fidan Yarın Nefes” İçin 5 Bin Fidan Dikildi

Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile 11 Kasım gününün ”Milli Ağaçlandırma Günü” olarak ilan edilmesinin ardından tüm Türkiye’de olduğu gibi Ceylanpınar Tarım İşletmesi Müdürlüğü’nde, 11 Kasım’da 11 Milyon fidan dikimine destek kapsamında merkez işletmeye bağl

YEREL 11.11.2019 14:04:00 2276 0
Ceylanpınar’da “Bugün Fidan Yarın Nefes” İçin 5 Bin Fidan Dikildi

Ceylanpınar Tarım İşletmesi Müdürü Bülent Öztürk ‘ün açılış konuşmasını yaptığı fidan dikme törenine Ceylanpınar Kaymakamı Mehmet Keklik, Belediye Başkan vekili Adil Yıldırım, öğrenciler, Daire Amirleri, STK Temsilcileri, Siyasi Parti Temsilcileri, TİGEM personeli ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış konuşmasında söz alan Ceylanpınar Tarım İşletmesi Müdürü Bülent Öztürk, Sayın Cumhurbaşkanımızın ilan ettiği 11 Kasım Milli Ağaçlandırma günü etkinlikleri kapsamında TİGEM olarak 17 İşletmede 51 bin fidan diktiklerini, Ceylanpınar Tarım İşletmesi Müdürlüğü olarak da yaklaşık 250 dönümlük alanda 5 bin çam fidanı diktiklerini söyledi. Öztürk, işletmenin Gümüşsu mevkiinde yapılan “Bugün fidan yarın nefes” fidan dikim törenine iştirak eden herkese teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.

Öztürk’ün ardından söz alan Ceylanpınar Kaymakamı Mehmet Keklik, Şanlıurfa’nın ormanlık alan konusunda Türkiye ortalamasının çok altında olduğunun altını çizerek, bu rakamın üst seviyelere çıkılması için önemli bir çalışma yapılması gerektiğini söyledi. Keklik, yaşam döngüsünün en önemli olgusunun yeşillik olduğunu ifade etti.

Bir bireyin yaşamı boyunca en az 5 ağaç dikmesi gerektiğini söyleyen Ceylanpınar Kaymakamı Mehmet Keklik, ağaç dikmenin davranışsal olarak genel anlamda gelecek nesillere aktarılmasının önemli bir çalışma olduğunu belirterek, ağaç dikme töreninde önemli rol üstlenen başta Ceylanpınar Tarım İşletmesi Müdürlüğü olmak üzere Orman Bölge Müdürlüğüne, STK’lara, öğrencilere ve tüm katılımcılara teşekkür ettiğini söyledi.

Ceylanpınar Tarım İşletmesi Müdürlüğü tarafından organize edilen “Bugün fidan yarın nefes” ağaç dikme töreni yapılan ikramların ardından sona erdi.