CEYLANPINAR’DA AMERİKA’YA KUDÜS TEPKİSİ

Ceylanpınar’da Amerikan Başkanı Donald Trump’ın “Yüzyılın Anlaşması” olarak nitelediği plana tepki gösteren Sivil Toplum Kuruluşları Cuma namazı sonrası basın açıklaması yaptı.

YEREL 3.02.2020 09:25:00 2330 0
CEYLANPINAR’DA AMERİKA’YA KUDÜS TEPKİSİ

Sivil Toplum Kuruluşları öncülüğünde Zahiriye Camii önünde Cuma namazı sonrası toplanan vatandaşlar Amerika ve İsrail’e tepki gösterdi.
Ceylanpınar İlçe Müftüsü Hasari Altınova, Ceylanpınar Sivil Toplum Kuruluşları İnisitiyafi adına yaptığı açıklamada Müslümanların ilk kıblesi olan Kudüs’ün Filistin’in başkenti olduğunu belirterek, ABD ve İsrail’in, altmış yılı aşan kan ve zulüm devleti tasarımıyla başaramadıklarını bugün farklı şekilde denediklerini söyledi.

ABD ve işgalci İsrail’in’in, Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımak ve İsrail büyükelçiliğini Tel Aviv’den Kudüs’e taşımak ile başlayan işgal politikalarını, adım adım sürdürdüğünü vurgulayan Altınova, şöyle konuştu:
“Müslümanların ‘Kırmızı Çizgimiz’ dediği Kudüs ve Filistin davası, İsrail lehine sonsuza kadar kapanacaktır. Bütün bunlar, Siyonist İsrail’in ve ağababası ABD’nin hayallerinden ibaret kalacaktır. Şu iyi bilinsin ki, bizler Hz. Ömer’den, Selahaddin Eyyubi’den, Abdülhamit Han’dan bize miras kalan ilk kıbleyi koruma gururunu, İbrahimî yaşayışın merkez coğrafyasını, bağımsız Filistin ve Özgür Filistinliler ile birlikte devam ettirme onurunu yaşamakta ve mukaddes bir miras olarak gelecek nesillere aktarmakta kararlıyız. ABD ve İsrail şunu bilsin; Kudüs asla satılık değildir! İçinde bağımsız Filistin ve Özgür Kudüs olmayan hiçbir sözleşme, anlaşma ve plan, imzalanamaz, yürütülemez!”


Sıksık tekbir getirilen basın açıklamasında ” Kahrolsun Amerika, Kahrolsun israil”, “Kudüse uzanan eller kırılsın” şeklinde sloganlar atıldı. Kudüsle ilgili marşların çalındığı basın açıklaması duanın ardından sona erdi.