ceylanpınar'da aday adayların bu suskunluğu umarız hayra alamettir.

.

8.12.2023 10:54:00 1259 0
ceylanpınar

Yaklaşan yerel seçim nedeniyle aday adayları ve partilerde sıkı bir çalışma varken Ceylanpınarda seçim heyecanına dair hiç bir emare yok.

AKP’de bilinen 32 aday adayı varken ( bilinmeyenlerde olabilir) diğer partilerle ilgili şu ana kadar aday adaylık konusunda herhangi bir açıklama yok.

AKP’de 32 aday adayı için geçitimiz günlerde temayül yoklaması yapılırken, halk arasında bazı isimler konusunda algı ve dezenformasyon ise aldı başını gidiyor.

Belediye meclis üyelerin oyları ile seçilen mevcut başkanın ismi aday adayları arasında görünmüyor ve belirsizlik devam ediyor.

İlçede neredeyse son 20 yılda yapılan yerel seçimlerde ibrelerin genellikle AKP ve HEDEP arasında gidip geldiğini göz önünde bulundurursak muhtemelen her iki partide belirlenecek isimler konusunda temkinli davranıyor. Zira her iki partide belirlenecek isimlerin halk nezdindeki karşılığı ölçülecek.

Sonuç olarak bu suskunluğun bir sonucu olacak ve aday konusunda taşlar yerine oturacak.

Ama ilçemiz için tek ve tartışmasız bir gerçek var, bizim kaybedecek bir 5 yılımız daha yok.

Halka ait olan makamda oturacak olanın, Liyakatli, hizmet odaklı, ideolojik polemiklerden uzak bir anlayış ile hak ettiğimiz hizmeti sunması gerektiği gerçeğini unutmamak gerekir.