CEYLANPINAR’DA 10 YAŞINDAKİ ÇOCUK, KARDEŞLERİNE ‘ANNE’ OLDU!

.

YEREL 10.06.2020 11:17:00 2436 0
CEYLANPINAR’DA 10 YAŞINDAKİ ÇOCUK, KARDEŞLERİNE ‘ANNE’ OLDU!

Ceylanpınar’da annelerinin 2 yıl önce terk ettiği 4 çocuk, zor şartlar altında yaşam mücadelesi verirken, 10 yaşındaki Esma 7 yaşındaki Ela, 4 yaşındaki Azzem ve yeni doğmuş Meryem’e hem annelik, hem ablalık yapıyor.

Suriye’de patlak veren iç savaştan sonra birçok Suriyeli mülteci Türkiye’ye sığınmak zorunda kalmıştı. İmed El Ali, eşi Fatma El Berho ve çocukları da Suriye’deki savaştan kaçarak Ceylanpınar’a sığındılar. Ceylanpınar’a komşu Rasulayn ilçesinden gelen Ali, 4 yıl Telhamut Çadır Kenti’nde kaldıktan sonra, 1 yıl önce ilçe merkezinde Yenişehir Mahallesi’nde kiralık bir evde yaşamaya başladılar.

AİLE HAYATA TUTUNMAYA ÇALIŞIYOR

Anne Fatma El Berho daha sonrasında çocuklarını ve eşini de bırakarak kayıplara karıştı. Yeni doğan bir çocuk ve henüz yaşları 8,7 ve 4 olan dört çocuğu ile bir başına kalan İmed El Ali, yevmiye tarzı işlerde kazandığı para ve çevredeki hayırseverlerin yaptığı yardımla hayata tutunmaya çalışıyor. 10 yaşındaki Esma ise 7 yaşındaki Ela, 4 yaşındaki Azzem ve yeni doğmuş Meryem’e hem annelik, hem ablalık yaptı.

SURİYE’DE YENİ BİR YAŞAM KURMAK İSTİYORLAR

İçerisinde neredeyse hiç eşyası olmayan kiralık evde çocukları ile yaşam mücadelesi veren baba İmed El Ali’nin bu aralar tek isteği vatanına Suriye’ye Rasulayn’a gitmek. Eşinin 2 yıl önce terk etmesinin ardından yeni doğmuş bebekleri ve diğer 3 çocuklarıyla bir başlarına kaldıklarını dile getiren baba İmed El Ali, yardımseverlerin katkılarını asla unutmayacaklarını ve minnettar olduğunu, ancak çocukları ile birlikte akrabalarının da olduğu Rasulayn’a gidip orada evlenerek yeni bir yaşam kurmak istediğini belirtiyor.

KENDİ VATANINDA YAŞAMAK İSTİYOR

10 yaşındaki Esma ise annelerinin onları terk ettiğinde Meryem’in yeni doğduğunu, onunla birlikte diğer kardeşlerine de 2 yıldır hem annelik, hem ablalık yaptığını söylüyor. Çok zor şartlar altında mücadele verdiklerini söyleyen küçük Esma, babasının dediği gibi kendi vatanlarına gidip orada yaşamak istediklerini ifade etti.

“ONLAR BENİM CANIM”

Küçük Esma “Ben kardeşlerimin annesiyim, annem gittikten sonra onlar bana kaldılar. Kız kardeşimin sütünü hazırlıyor, biberonunu yıkıyorum. Onlara yemek yapıyorum. Evdeki temizliği yapmaya çalışıyorum. Asla onları bırakmayacağım. Küçük kız kardeşimin sütünü hazırlıyor ve onun her şeyi ile ilgileniyorum. Kardeşlerime ninni söylüyorum, uyutuyorum ve oynuyorum. Onlara bakmaktan zevk alıyorum. Onlar benim canım” dedi.