Ceylanpınar'da15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Çoşku ile Kutlandı

Ülkemizin dört bir yanında olduğu gibi “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” Ceylanpınar’da da büyük bir coşku ile kutlandı.

YEREL 16.07.2020 12:16:00 1644 0
Ceylanpınar

Saygı duruşu, İstiklal Marşımızın okunması ve Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program 15 Temmuz gecesi milli birliğimize ve devletimizin bütünlüğüne yönelik yapılan hain darbe girişimi ile ilgili video sunumunun izlenilmesi ile devam etti.

Video sunumunun akabinde yapılan açılış konuşmalarının ardından Kaymakam Mehmet Keklik, Belediye Başkanı  Feyyaz Soylu ve 15 Temmuz gecesi şehit olan Ceylanpınarlı kahramanımız Ümit Yolcu’nun ağabeyi Bahattin Yolcu'nun konuşmaları gerçekleşti.

Konuşmalarında Kaymakam, 15 Temmuz 2016 tarihinde Milletimizin iradesine, demokrasimize ve ülkemizin bölünmez bütünlüğüne yönelik Fethullahçı terör örgütü FETÖ tarafından yapılan hain darbe girişimi karşısında, Cumhurbaşkanımız, Başkomutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla halkımız sokaklara, meydanlara inerek, havalimanlarını doldurarak namluların, tankların, helikopterlerin, uçakların karşısına dikilerek destansı bir direniş sergilemiş, aziz milletimizle birlikte devletimize ve milletimize bağlı kamu görevlilerimizin üstün gayretiyle bu talihsiz ve menfur darbe girişimi akamete uğratılmıştır.

Şüphesiz ki Milletimizin bu cesareti ve iradesine sahip çıkma kararlılığı her türlü takdirin üzerindedir. Aziz Milletimiz bu duyarlılığıyla saygınlığına ve büyüklüğüne yaraşır biçimde hareket ederek tarihimizin gurur dolu en önemli sayfalarına bir yenisini daha eklemiştir.

15 Temmuz 2016 tarihinde aziz milletimizi meydanlara davet eden Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere, darbe girişiminin karşısında duran siyasi parti temsilcilerine şükranlarımızı sunuyoruz. O gün sokağa çıkan herkese, vatan için, millet için, devlet için, bayrak inmesin, ezan dinmesin deyip meydanlara inen tüm halkımıza şükranlarımızı sunuyoruz. O gün gönül coğrafyamızda bize dua eden, bizim için gözyaşı döken, bu millet diz çökmesin, bu bayrak inmesin, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ilelebet payidar olsun diyen insanlara, bize dua eden yaşlılara, gençlere şükranlarımızı sunuyoruz O gün bayrağımız inmesin diye şehit olan tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, ezanımız dinmesin diye yaralanan tüm Gazilerimize sağlık, sıhhat ve afiyetler diliyoruz Darbe girişiminin bastırılması ve bertaraf edilmesinde büyük çaba gösteren devletine ve milletine bağlı askerlerimize, emniyet mensuplarımıza, din görevlilerimize, mülki amirlerimize, belediye başkanlarımıza, hakim ve savcılarımıza, bütün kamu görevlilerimize şükranlarımızı sunuyoruz.

Bu alam dolduran siz değerli Ceylanpınarlı kardeşlerimize de hassaten şükranlarımı sunuyorum. Şunu ifade etmek lazım ki bu aziz ve necip millet, bu devlet ilelebet payidar olacaktır. Bu topraklarda bin yıldır yaşıyoruz, binlerce yıl yaşayacağız, birlik ve beraberlik içerisinde, ekonomik olarak refah içerisinde, huzur içerisinde hep birlikte kıyamete kadar yaşayacağız.

Değerli Ceylanpınarlılar;

Bugün buraya Milletimizin bu demokrasi zaferini kutlamak; kalpleri iman ve ülke sevgisiyle dolu olarak Vatan, Millet, Bayrak, İstiklal ve diğer bütün mukaddes değerleri uğruna gözlerini kırpmadan canlarını feda eden Aziz Şehitlerimizi bir kez daha yâd etmek ve kahraman gazilerimize şükranlarımızı sunmak üzere bir araya gelmiş bulunuyoruz

Gözlerini kırpmadan canlarını feda eden Aziz Şehitlerimizin Şahadetleri; Türk Milleti'nin istiklali ve istikbali söz konusu olduğunda şartlar ne olursa olsun neleri başarabileceğini tüm dünyaya bir kez daha göstermiştin O gece adeta ölümü göze alarak sokakları, meydanları dolduran milyonlarca vatandaşımız içinden şehitlik ve gazilik şerefine layık olanlar isimlerini tarihe altın harflerle yazdırmışlardır.

Ceylanpınarlı aziz şehidimiz Ümit Yolcu'da ülkemizin geleceğine, bölünmez bütünlüğüne ve milli iradeye yapılan bu alçakça saldırının karşısında durmuş ve bu hain kalkışmanın daha ilk dakikalarında Fethullahçı Terör Örgütünün hainleri tarafından şehit edilerek ismini diğer aziz şehitlerimiz gibi milli tarihimize altın harflerle yazdırmıştır.

Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettikleri gibi, Türk Milleti bin yıl önce Malazgirt'te hangi inanç ve kararlılıkla Anadolu'nun kapılarını açmışsa, 15 Temmuz'da da aynı duygularla darbecilerin karşısına dikilmiştir.

Gazi Mustafa Kemal'in İstiklal Harbi'ni başlatmasını ve zafere ulaştırmasını sağlayan inancın bir benzeri, 15 Temmuz'da Türkiye'nin tüm şehirlerinde adeta kol gezmiştir. 15 Temmuz Direnişi, dostlarımıza bu ülkenin sadece siyasi, ekonomik, diplomatik saldırılara değil, aynı zamanda askeri sabotajlara karşı da güçlü olduğunu, yıkılmayacağını, rayından çıkmayacağım göstermiştir. Aynı gece Türkiye'nin yerle yeksan olması için ellerini ovuşturarak bekleyen düşmanlarımız ise ertesi güne bundan sonra işlerinin çok daha zor olduğunu görmenin kahrıyla uyanmışlardır.

Hepimize, milletimize çok büyük acılar yaşatan ihanetlerin bir daha yaşanmaması için büyük sorumluluklar düşmektedir. Bu sorumlulukların ağır olduğunu ve büyük özveri gerektirdiğini hepimiz gayet iyi biliyoruz. Yine hepimiz gayet iyi biliyoruz ki bu coğrafyada var olabilmenin, güçlü ve müreffeh olabilmenin temel şartı; birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi korumaktır.

15 Temmuz şanlı direnişimizin yıl dönümünde; darbe ve iç işgal girişimini bastıran ve kurucu liderimiz Mustafa Kemal Atatürk' ün bizlere miras bıraktığı Türkiye Cumhuriyeti'ni muhafaza etmemizde başkomutanlık rolünü ve görevini üstlenen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a saygılarımızı ve şükranlarımızı sunuyor, 15 Temmuz gecesi şehit olan başta Ömer Halisdemir ve Ümit Yolcu olmak üzere 251 şehidimizi ve ülke savunmasında bu zamana kadar hayatlarım feda etmiş tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor ve milletimizin öz evlatlarının fedakarlıklarını daima hatırlayacağımızın sözünü veriyoruz

Bu duygu ve düşüncelerle sözlerime son verirken; bizlere, bağımsızlığımızı ve çağdaş medeniyetin tüm imkânlarından yararlanmamızı sağlayan Ulu Önder Atatürk'ü ve O'nun kahraman silah arkadaşlarını, bu toprakları vatan yapan tüm şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan gazilerimizi bir kez daha sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyor, gazilerimize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum." diye konuştu.

Yapılan konuşmalara müteakip Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyib Erdoğan’ın konuşması canlı yayınla programa katılan vatandaşlarla birlikte izlendikten sonra  sinevizyon gösterimi, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve İlahi grubunun seslendirdiği ilahilerin ardından okunan sala ve dua ile son buldu.