Ceylanpınar`da Yangın Tatbikatı

Ceylanpınar Şehit Cuma İbiş Mesleki ve Teklik Anadolu Lisesi`nde Sivil Savunma Haftası dolayısıyla yangın tatbikatı yapıldı.

EĞİTİM 26.02.2019 14:24:00 3512 0
Ceylanpınar`da Yangın Tatbikatı

Yangın alarmıyla başlayan tatbikatta önce öğrenciler okuldan güvenli bir şekilde çıkarıldı. Öğrencilerin toplanma merkezinde bir araya gelmesinin ardından Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Ekiplerince temsili olarak yaralı olan iki öğrenci okulun ikinci katından yangın merdiveni ile indirildi. Sağlık ekipleri de yaralı öğrencilere müdahale etti. Daha sonra okul bahçesinde yakılan ateş bir öğrenci ve okul hademesi tarafından yangın söndürme tüpleri ile söndürüldü.
 

Tatbikatı meraklı gözlerle takip eden öğrenciler tatbikatın sonunda yanmaz kıyafet giyen itfaiye görevlisine büyük ilgi gösterdi.
 

Okul Müdür Yardımcısı Ayhan Ulun, sivil savunma haftası dolayısıyla yangın tatbikatı düzenlediklerini söyledi. Bu tür tatbikatların bir yangın sırasında çocukların nasıl davranacağını bilmeleri açısından çok faydalı olduğunu belirten Ulun, her yıl benzer tatbikatlar yaptıklarını ifade etti.
 

Tatbikata katılan okul öğrencilerinden Ramazan Gönüllü de, yer yıl yapılan yangın tatbikatında yangın çıkması durumunda neler yapılacağını öğrendiklerini söyledi.