Ceylanpınar?da Tarımsal Sulamada Elektrik Sorunu

Ceylanpınar Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü?nde İlçe Kaymakamı Musa Sarı, DEDAŞ yetkilileri, AKP İlçe Başkanı Abdulgani Alkış, STK Temsilcileri, köy muhtarları ve yüzlerce çiftçi, elektrik sorununu masaya yatırdılar.

YEREL 5.09.2013 12:38:00 1758 0
Ceylanpınar?da Tarımsal Sulamada Elektrik Sorunu
Tarımsal sulama yapan çiftçiler, 2013 yılına ait faturaları ödediklerini, bugünlerde sayaçların okunmasından sonra çıkacak faturaları da ödeyeceklerini ve 2013 sulama sezonunu bitireceklerini söylediler.
Ceylanpınarlı çiftçiler, elektrik firmasının kampanya yaptığını ve bu kampanyaya katılma zorunluluğu getirdiklerini ve köylere ekip göndererek elektriklerini kestiklerini iddia ettiler.
Firmanın sözleşmeyi kabul etmeleri için baskı uyguladıklarını belirten çiftçiler ’’ Sezonun bitmesine sayılı günler kala, enerji kesme olayı yasal değildir. Zirai üretim milli servettir, zirai üretimin heba edilmesi milli gelire büyük bir darbedir. Abonelerin kesilen enerjileri tekrar verilmelidir. Firmanın kampanyası, 2013 enerji bedeli faturalandırıldığı ve ödemeler başlandığı için bu kampanyaya dahil edilmesi mükerrer ödeme talebi olduğu için geçersizdir ’’ dediler.

Saraççeşme Köyü çiftçilerinden Aziz Caymaz ’’ Eğer kampanya yapılacaksa 2014 yılı tarımsal sulama sezonu için olmalıdır. 2014 yılı kampanya, Ceylanpınar çiftçisine uygun olursa, sözleşmelerimizi yaparız. Biz çiftçiye yaklaşım sadece ticari ve baskıcı bir anlayışla olur ve yapacağımız üretim geçimimizi sağlayacak bir üretim olmazsa, bizler başka alternatifler için arayışa gireceğiz. Talebimiz, kesilen elektriklerin tekrar bağlanması, 2013 kampanyası usulsüz olduğu için kaldırılması ve 2014 tarımsal sulama sezonunda trafo gücü ölçüsünde tek fatura düzenlenip, çiftçilere verilen desteklemelerden tahsil edilmesidir’’ dedi.