Ceylanpınar?da ?siyasal süreç toplantısı? yapıldı

BDP`nin "Demokratik çözüm, özgür yaşam" sloganıyla bölge illerinde başlattığı geziler kapsamında aralarında BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak, BDP Milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder, Ayla Akat Ata ve İbrahim Binici ile BDP PM üyelerinin bulunduğu heyet

SİYASET 16.05.2013 18:11:21 3308 0
Ceylanpınar?da ?siyasal süreç toplantısı? yapıldı
İlçe merkezinden konvoy halinde halk buluşmasının gerçekleşeceği Musa Anter Parkı'na geçen heyet, yol boyunca cadde ve evlerinin balkonlarına çıkan vatandaşlar tarafından selamlandı. Halk toplantısına ilçenin kanaat önderleri, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, BDP Ceylanpınar ve Viranşehir ilçe yöneticileri, bölge belediye başkanlarının yanı sıra binlerce vatandaş katıldı. Halk buluşmasının gerçekleştiği alana "Demokratik çözüm, özgür yaşam" pankartları asıldı.
'Bu bir son değil başlangıçtır'
Sık sık sloganların atıldığı buluşmada konuşan Sırrı Süreyya Önder, halkı selamlayarak konuştu. Ardından İbrahim Binici halkı selamlarken, Ayla Akat Ata ise, "Her ne buca escort özgürlüğe yakın olsak da biz duramayız. Biz oturup bekleyemeyiz" diye konuştu.
"Özgür yurttaşlar olarak yaşamak istiyoruz" diyerek konuşmasına başlayan Gültan Kışanak ise, Kürt halkı ve Kürt siyasal hareketinin yürüttüğü mücadeleyle inkar ve asimilasyon politikalarını boşa çıkardığını vurguladı. Kışanak, " Bu demokratik kurtuluş süreci tüm halkımıza, tüm Türkiye'ye hayırlı olsun. Kutluyorum bu hamleyi" dedi.
'Bu geminin kaptanına güveniyoruz'
Mücadelelerinin devam edeceğini ifade eden Kışanak, "Özgürlük ve çözüm yürüyüşümüz devam edecek. Bu mücadele ve bu geminin kaptanına güveniyoruz. Kaptanı sağlamdır. Önümüzdeki yüzyılı tüm Ortadoğu halkları açısından bir kurtuluş yüzyılı yapmak istiyor. Geriye kaptanın tayfasının bilinçli ve çalışkan olması kalıyor. Kazanmak ve başarmak her zamankinden daha yakın ve kolay" dedi.
'Hazırlanmış senaryolarla Reyhanlı saldırısı izah edilemez'
Kışanak, "Sağlıkla gitsinler, sağlıkla dönsünler. Barış için gidiyorlar, barış içinde ülkeye dönsünler" dedi. "Demokratik kurtuluş" sürecinin en başta kadın ve gençlere emanet edildiğini kaydeden Kışanak, "Mücadelenin başından itibaren en önünde yer alan kadınlarımız ve gençlerimiz bu süreci sahiplenecek ve daha ileriye götürecektir" dedi. Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde yaşanan saldırıyı "cinayet" olarak nitelendiren Kışanak, "Katliamı yapanları lanetliyorum. AKP, hazırlanmış senaryolarla, peşin önyargılarla Reyhanlı'daki durumu izah edemez" diyerek saldırının arkasındaki güçlerin, teşvik edenlerin ve yardımda bulunanların tüm bağlantıları ile bulunup açığa çıkarılması gerektiğini ifade etti.