Ceylanpınar?da Savaş Bitti, Moral Gecesi Düzenlendi

Ceylanpınar Kaymakamlığı?nca; kamu çalışanları ve aileleri ile ilçe halkına yönelik ?Şanlıurfa Devlet Türk Halk Müziği Korosu Konseri? düzenlendi.

KÜLTÜR - SANAT 7.12.2013 09:59:14 2272 0
Ceylanpınar?da Savaş Bitti, Moral Gecesi Düzenlendi
Ceylanpınar’ın sınır komşusu olan Suriye’nin Resulayn kasabasında 3 yıldır süren savaşın sınır bölgesinde bitmesinden sonra Ceylanpınar huzura kavuştu. İlçe Kaymakamlığı tarafından organize edilen moral gecesinde savaşın acı izleri unutuldu.

YÜZLERCE DAVETLİ KATILDI

Ceylanpınar Kaymakamlığı kültür sanat etkinlikleri çerçevesinde TİGEM Konferans Salonu’nda Şanlıurfa Devlet Türk Halk Müziği korolarının konseri düzenlendi. Düzenlenen konsere İlçe Kaymakamı Musa Sarı,  İlçede görev yapan hakim ve savcılar, Belediye Başkanı İsmail Arslan, İlçe Garnizon Komutanı Nevzat Ak, İlçe Emniyet Müdürü Türker Yırtar ve yüzlerce davetli katıldı.

Konserde konuşma yapan Kaymakam Musa Sarı, böyle bir konserin Ceylanpınar’da yapılmasından dolayı çok büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

GÖNÜLLERE HİTAP ETTİLER

Daha sonra Şanlıurfa Devlet Halk Müziği Korosu sahne alarak kulakların pasını sildi. Koro, birbirinden güzel türküleri seslendirirken, solistler ise solo performanslarıyla Ceylanpınarlılar’dan tam not aldı.

Konser kapsamında Şanlıurfa Devlet Halk Müziği Korosu, geçmiş dönem eserlerinin yanı sıra, yakın günümüz bestekarlarının eserlerini de seslendirdiler. Solistler seslendirdikleri eserlerle gönüllere hitap ettiler.