Ceylanpınar?da Rojava Gerginliği Sürüyor

Ceylanpınar?da 3 gün sürmesi planlanan protesto mitingi gerginliği devam ediyor. Dünkü olayların ardından bugün de Mardin Kızıltepe?den gelen grupla emniyet güçleri arasında arbede yaşandı. Kontrol noktasında başlayan olaylara polis biber gazı ve tazyikli

GÜNCEL 5.08.2013 18:48:32 1816 0
Ceylanpınar?da Rojava Gerginliği Sürüyor
Olay Ceylanpınar’ın Kepez mevkiinde yaşandı. Polis ve jandarmanın barikat kurduğu noktada yaşanan karmaşa olayların fitilini ateşledi. Arbede çıkaran bir grup partizan, yol kenarındaki kuru otları ateşe vererek polis ve jandarmaya taş attı. İtfaiye yangını kısa sürede söndürdü. Ceylanpınar’a giriş yapmak istediklerini belirten grubu polis cop ve tazyikli su kullanarak önledi. Bu sırada bazı araçların camları kırıldı.
 
Aynı esnada ilçe meydanında da yoğun güvenlik önlemleri alındı. BDP İlçe Teşkilat binası bazı  olaylara sahne oldu. İlçe teşkilatına yakın işyerleri kepenk kapatırken Üç Fidan Parkı’nda da oturma eylemi düzenlendi. Polis oturma eylemine izin vermeyerek grubu dağıttı. 
 
Dünden bu yana devam eden olaylarda polis 12 kişiyi gözaltına aldı. Arbede esnasında 2 kişi ciddi şekilde yaralandı. Yaralılar Ceylanpınar Devlet Hastanesi’ne sevkedildi.
 
İlçede gerginlik  devam ediyor.