Ceylanpınar?da Radar Merkezi Kuruldu

Ceylanpınar?ın sınır komşusu olan Suriye?nin Haseki kentine bağlı olan Rasulayn kasabasında iç karışıklığın devam ettiği bölgeden gelebilecek olası tehditleri belirlemek amacıyla radar sistemi kuruldu. Sınırın karşısındaki gelişmeleri takip eden askerler,

GÜNCEL 9.09.2013 00:22:28 4486 0
Ceylanpınar?da Radar Merkezi Kuruldu

 

ABD'nin Suriye’deki karışıklığa müdahale edeceğinin konuşulmasının ardından başlayan sınır kentlerindeki askeri hareketlilik devam ediyor. El Nusra ile PYD güçlerinin çatışmalarının devam ettiği Resulayn'ın hemen karşısındaki Ceylanpınar’da da askeri hareketlilik sürüyor. Geçtiğimiz günlerde zırhlı araç ve personel sevkıyatının yapıldığı Ceylanpınar Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) arazileri içerisinde yer alan Ateşoğlu Jandarma Karakolu’na radar yerleştirildi. Karakolun hakim tepesine yerleştirilen radarla, sınırın karşısında yaşanan gelişmeler takip ediliyor.
   

 

NAMLULAR SURİYE'YE ÇEVRİLDİ, VUR EMRİ BEKLENİYOR 

  

 
Ateşoğlu Karakolu içerisine konuşlandırılan obüsün yönünün ise Suriye’ye çevrildiği görüldü. Askerlerin eli tetikte beklediği Piyade karakolunda alınan önlemlerle, Suriye’den gelebilecek tehditlerin önlenmesi amaçlanıyor.