Ceylanpınar?da Öğrencilere Uyuşturucunun Zararları Anlatıldı

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü ile Ceylanpınar İlçe Emniyet Müdürlüğü işbirliğiyle belediyenin `Hayata Evet ` Projesi kapsamında Madde Bağımlılığı ile Mücadele konusunda bilgilendirme semineri düzenlendi.

EĞİTİM 17.12.2013 13:34:56 2213 0
Ceylanpınar?da Öğrencilere Uyuşturucunun Zararları Anlatıldı
Mehmet Akif Ersoy Lisesi toplantı salonunda öğrencilere yönelik verilen seminerde madde ve kötü alışkanlıklardan uzak durulması konusunda bilgilendirme yapıldı. Seminere Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Günen, İlçe Emniyet Müdürü Türker Yırtar, İlçe Garnizon Komutanı Nevzat Ak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Dağlı ve yüzlerce öğrenci katıldı.

Seminerde Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Şube Müdürü Enver Başar, öğrencileri madde ve kötü alışkanlıklardan uzak kalmaları konusunda bilgilendirdi.
Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Şube Müdürü Enver Başar, bağımlılığa giden yolun sigara ile başladığını vurgularken, gençlerin geleceğini karartmamaları için hayır diyebilmenin öneminden bahsetti.
4. sınıf Emniyet Müdürü Rasim Uzun ise, her yıl lise ve üniversite çağındaki binlerce gencin zararlı alışkanlıklara yöneldiğini ifade ederek, "Şanlıurfa Merkez ve ilçelerinde özelde lise ve üniversite gençliği nezdinde genelde toplum nezdinde zararlı alışkanlıklardan uzak durması amacıyla bu projeyi başlattık. Bu projeyle gençlerimizdeki güzel ve sağlıklı görünme duygusunu artırmak, zararlı alışkanlıklarla mücadele sorumluluğunu bilinçlendirmek istiyoruz" diye konuştu.
KÖTÜ ALIŞKANLIKLARA BAŞLAMA SÖZLERİ
Seminerde gençlerin ve öğrencilerin, 'Kararsızım', 'Bir deneyim', 'Seni kırmayacağım', 'Bir kereden bir şey olmaz', 'Başlarım, bırakırım', 'Benim iradem güçlü bırakırım', 'İş sahibi olunca bırakırım' gibi ifadelerle sigara ve uyuşturucu kullanımına başladığına dikkat çekildi.

Toplantıda daha sonra öğrencilere 2002 yılında girdiği modellik yarışmasında Türkiye birincisi seçilen Burçin Bircan'ın, 2004 yılında aşırı dozda uyuşturucudan ölümünün anlatıldığı film izlettirilerek uyuşturucunun zararlarına dikkat çekildi.