Ceylanpınar?da MOBESE dönemi başladı

Ceylanpınar İlçe Emniyet Müdürlüğü MOBESE çalışmalarını tamamladı.

TEKNOLOJİ 30.05.2013 15:41:44 8821 0
Ceylanpınar?da MOBESE dönemi başladı

Özellikle Reyhanlı olayının ardından birçok güvenlik tedbirinin alındığı Ceylanpınar'da, İlçe Emniyet Müdürlüğü, ilçeye giren çıkanların tespit edilmesi ve vatandaşların güvenliği alsancak escortiyle sistemin kurulmasını hızlandırdı. Reyhanlı'da 52 kişinin yaşamını yitirdiği saldırılarda, ilçedeki 73 MOBESE kamerasının tamamının birkaç gün önce "sistem arızası" verdiği ve kayıt yapmadığı öne sürülmüştü.

Ceylanpınarlıların daha güvenli, huzurlu bir ortam içinde yaşaması amacıyla Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (MOBESE) kuruldu. Ceylanpınar’da Asayiş ve Güvenlik yönünden meydana gelebilecek suç ve suçlularla etkin bir şekilde mücadele etmek, meydana gelen olaylarda sanık, suç delili ve olay mahallinin tespitini yapmak ve suç delillerinin İdari ve Adli mercilere daha objektif olarak intikalini sağlamak üzere, gece görüş özelliği olan, yüksek çözünürlüklü, 17 adet kameradan oluşan sistem kuruldu. Kameralardan bazıları ilçe girişlerinde ve plaka okuma özelliği bulunmaktadır.

Kent Güvenlik Yönetim (MOBESE) sistemi ile Ceylanpınar’daki sokak, cadde ve yollar 24 saat izlenecek, İlçe giriş ve çıkışlarına plaka okuma özellikli kameralarla, ilçenin giriş ve çıkışları da kontrol altında tutulacak. MOBESE Sisteminin kurulması ile ilçemiz çok daha güvenli ve çok daha huzurlu bir ilçe haline gelecektir. İlçemizde suç oranların zaten düşük olduğu ve güvenlik birimlerimize yardımcı olmak ve ilçede yaşanacak her türlü sıkıntının MOBESE kamera sistemi ile daha erken çözüme kavuşması için giriş ve çıkışlar başta olmak üzere ilçe merkezine yerleştirilen kameralarla ilçemizin daha da huzurlu olacağını ve insanlarımıza da çok daha rahat yaşayabilecekleri bir ortam sağlandı.

Vatandaşlar MOBESE ile ilgili olarak "Kamera sisteminin kurulmasında katkısı olan başta İlçe Emniyet Müdürü Türker Yırtar’a ve tüm emniyet personeline teşekkür ediyoruz’ dediler.